Perović: Privođenje Amfilohija je za svaku osudu

"Dok se na drugim javnim mjestima ovih dana, ispred pekara, na pijacama i gradilistima okuplja puno veći broj naroda...nego ispred pravoslavnih hramova (jer mi svestenici postujemo propise i ne pozivamo narod) - policija privodi mitropolita zbog sluzbe na Zlatici koja je sluzena samo sa svestenicima i pojcima", rekao je Perović
31399 pregleda 131 komentar(a)
Perović, Foto: Savo Prelević, Savo Prelević, Savo Prelević, Savo Prelević, Savo Prelević
Perović, Foto: Savo Prelević, Savo Prelević, Savo Prelević, Savo Prelević, Savo Prelević
Ažurirano: 12.04.2020. 14:17h

Mitropolija crnogorsko primorska (MCP) zatražila je hitno puštanje na slobodu mitropolita Amfilohija, koji je danas priveden na informativni razgovor u Centar bezbjednosti Podgorica.

Rektor Cetinjske bogoslovije Gojko Perović, kazao je agenciji MINA da je privođenje mitropolita Amfilohija na informatovni razgovor za svaku osudu.

Perović je kazao da im nije jasno po kojim aršinima postupa crnogorska policija, i da li ih uopšte ima.

"Dok se na drugim javnim mjestima ovih dana, ispred pekara, na pijacama i gradilistima okuplja puno veći broj naroda...nego ispred pravoslavnih hramova (jer mi sveštenici poštujemo propise i ne pozivamo narod) - policija privodi mitropolita zbog službe na Zlatici koja je služena samo sa sveštenicima i pojcima", rekao je Perović.

On je poručio da MCP ne želi da diže tenzije.

"Danas je lijepi praznik pun Božije blagodati - ali ovo je nečuveno! Umjesto dijaloga i dogovora koji tražimo od početka ovih vanrednih mjera - imamo privođenje čovjeka sa najpostovanijim zvanjem među crnogorskim građanstvom. Ovim putem tražimo njegovo hitno puštanje na slobodu", kazao je Perović.

Bonus video: