POZVALA SAVJET ZA GRAĐANSKU KONTROLU RADA POLICIJE DA ISPITA SVE OKOLNOSTI

Minić: Prilikom Amfilohijevog hapšenja prekršene mjere preventivne zaštite od koronavirusa

"Naime iz video materijala sa lica mjesta jasno se vidi kako službenik Uprave policije bez zaštitnih rukavica sačinjava zapisnik, a zatim istu olovku i hartiju daje Mitroplolitu crnogorsko–primorskom, kršeći i socijalnu distancu"
5564 pregleda 11 komentar(a)
Amfilohije u policiji, Foto: Demokrate
Amfilohije u policiji, Foto: Demokrate

Poslanica Demokrata, Valentina Minić kazala je da je prilikom današnjeg hapšenja Amfilohija došlo do kršenja propisa i usvojenih mjera preventivne zaštite od koronavirusa.

Više sveštenika i građana dovedeno je ranije danas u CB Podgorica radi prikupljanja obavještenja o okolnostima okupljanja ispred vjerskih objekata, rečeno je "Vijestima" ranije iz Uprave policije. Iz Mitropolije crnogorsko-primorske je "Vijestima" ranije rečeno da je među njima bio i Amfilohije.

"Sudeći po fotografijama i video zapisima koje javnosti stavljamo na uvid, prilikom nezakonitog hapšenja Mitropolita crnogorsko-primorskog sa sveštenstvom, došlo je do grubog i veoma opasnog kršenja propisa i usvojenih mjera preventivne zaštite od koronavirusa. Naime iz video materijala sa lica mjesta jasno se vidi kako službenik Uprave policije bez zaštitnih rukavica sačinjava zapisnik, a zatim istu olovku i hartiju daje Mitroplolitu crnogorsko–primorskom, kršeći i socijalnu distancu. Zatim iz fotografije koja je napravljena nedugo zatim u prostorijama Uprave policije, jasno se vidi službenik kako na nepropisnoj udaljenosti, bez ikakave zaštitne opreme prolazi neposredno pored Mitroplota crnogorsko-primorskog", kazala je Minić.

Ona naglašava da "Mitropolit po godinama starosti spada u rizičnu grupu posmatrano iz ugla opasnosti od zaraze koronavirusom i da se prema toj grupi mora postupati sa posebnom pažnjom i većim oprezom."

Amfilohije i Džomić
Amfilohije i Džomić(Foto: Demokrate)

"Iz ovakvog neprofesionalnog i krajnje rizičnog po zdravlje ponašanja službenika Uprave policije, može se zaključiti da je u pitanju krajnji nemar ili namjera. Ukoliko bi neko želio da namjerno prenese i proširi zarazu, upravo bi se ovako ponašao. Zato pozivamo Savjet za građansku kontrolu policije, da odmah bez odlaganja ispita sve okolnosti slučaja, naročito komandni lanac u ovom slučaju, kao i nepropisno ponašanje službenika Uprave policije i da zatraži sankcionisanje ovakvog ponašanja, jer je potpuno jasno da su ovakvo postupanje policije naredili Duško Marković i Milo Đukanović lično", zaključila je Minić.

Preporučujemo za Vas