Opštinski tim traži više odgovornosti od osoba koje privremeno borave u Kolašinu

On od svih, koji privremeno borave u Kolašinu, očekuje “da ispoštuju sve mjere nadležnih organa onako, kako to čine građani Kolašina”
1680 pregleda 2 komentar(a)
Kolašin, Foto: Dragana Šćepanović
Kolašin, Foto: Dragana Šćepanović

Predsjednik Opštine Kolašin i rukovodilac Opštinskog tima za zaštitu i spasavanje Milosav Bulatović apelovao je na sve koji trenutno borave na području te opštine , a došli su iz drugih gradova, “da budu posebno disciplinovani i odgovorni”.

”Molimo ih i tražimo od njih da se nakon dolaska u našu opštinu jave, kako bi se evidentirao njihov dolazak.Oni koji imaju vikend kuće, da se jave predsjedniku mjesne zajednice na čijoj teritoriji se nalazi njihov objekat ili na telefon 067 616 303 u Domu zdravlja. Ukoliko dolaze iz sredina gdje je registrovano prisustvo koronavirusa, obavezni su da se jave kako bi realizovali zakonske mjere kućne izolacije”, kazao je Bulatović.

On od svih, koji privremeno borave u Kolašinu, očekuje “da ispoštuju sve mjere nadležnih organa onako, kako to čine građani Kolašina”.

“Ne želimo da se ovo naše upozorenje, razumije kao pokušaj da zabranimo dolazak u Kolašin.To nam nije cilj, cij nam je da se svi zajedno odbranimo od koronavirusa. U Kolašin se može doći ali u Kolašinu treba poštovati mjere i naredbe Vlade i NKT-a. Naš grad nije nikakva „slobodna teritorija“, već teritorija odgovornih, disciplinovanih i organizovanih građana. Vjerujemo da ćemo u tome imati podršku i onih koji privremeno borave u našem gradu”, rekao je Bulatović.

Članica Opštinskog tima za zaštitu i spašavanje dr Jelena Zindović kazala je da “zdravstveni radnici Doma zdravlja ulažu maksimalne napore u aktuelnoj situaciji, građani Kolašina disciplinovano i strpljivo „ostaju doma“. Tako bi, tvrdi ona, “trebalo da se ponašaju i oni koji privremeno borave u Kolašinu, kako se ne bi ugrozili dosadašnji rezultati u borbi protv koronavirusa”.

Iz Opštinskog tima kažu da su zadovoljni činjenicom da “ tokom proteklog vikenda, na području kolašinske opštine, nije registrovano kršenje mjera i naredbi”.

“Tako je još jednom potvrđena odgovornost i disciplina građana Kolašina u provođenju mjera, što je i dovelo do toga da u našem gradu još nemamo inficiranih koronavirusom. Sa druge strane, od građana Kolašina, Opštinski tim je dobio dosta primjedbi na ponašanje lica koja privremeno borave u našem gradu”, navodi se u saopštenju tog tima.

Bonus video: