NPCG: Spriječen izlov ribe električnom energijom na Skadarskom jezeru

Kako su objasnili, lica su procesuirana nadležnim državnim organima imajući u vidu da su počinili kako nezakonitu aktivnost izlova ribe električnom energijom, tako i kršeći mjere Nacionalnog koordinacionog tima za zarazne bolesti
812 pregleda 2 komentar(a)
Skadarsko jezero, Foto: NPCG
Skadarsko jezero, Foto: NPCG

Nadzornici NP Skadarsko jezero su vršeći redovne aktivnosti kontrole akvatorijuma, dana 14.04.2020. godine, zatekli dva lica u vršenju nezakonitog izlova ribe električnom energijom, u reonu Zetica. Privremeno je oduzeto jedno plovilo i sredstva za nezakonit izlov ribe, saopšteno je iz NPCG.

Kako su objasnili, lica su procesuirana nadležnim državnim organima imajući u vidu da su počinili kako nezakonitu aktivnost izlova ribe električnom energijom, tako i kršeći mjere Nacionalnog koordinacionog tima za zarazne bolesti.

"Nadzornici Parka redovno obilaze akvatorijum jezera i obavljaju kontrolu prostora u cilju spriječavanja svih nelegalnih aktivnosti. Takođe se kontrole vrše i na kopnu u mjestima Plavnica, Rijeka Crnojevića i Virpazar gdje je saradnja sa Komunalnom policijom na najvišem nivou a u cilju poštovanja svih mjera Nacionalnog koordinacionog tijela za zarazne bolesti", navodi se u saopštenju.

Oni su podsjetili da jee JPNPCG u cilju zaštite svih korisnika prostora privremeno zatvorilo ulaze za sve posjetioce i uvelo privremene mjere sa jedinim i osnovnim ciljem - očuvanje zdravlja građana i suzbijanje svakog mogućeg načina širenja zarazne bolesti na područjima NPCG.

"Mjera zabrane kretanja svih plovila po vodenoj površini na prostoru NP Skadarsko jezero, osim za Granično-pomorsku policiju i zaposlene u Službi zaštite NP, dio je Odluke o privremenoj zabrani ulaza i boravka u svim nacionalnim parkovima koju je JPNPCG donijelo 20.03.2020. godine", navodi se u saopštenju.

JPNPCG je, kako su saopštili, uspostavilo Call Centar i dežurni broj telefona 067 000 825 za dobijanje svih neophodnih informacija, te prijavu nezakonitih aktivnosti na područjima nacionalnih parkova.

Bonus video: