Medenica isplatila povoljni kredit, rata ostala nepoznata

Kao čelnica Komisija za testiranje kandidata za sudiju pri Sudskom savjetu primila je prošle godine 920 eura, a gotovo 1.840 ispred Komisije za ocjenjivanje rada sudija. Kao članica Komisije za polaganje pravosudnog ispita pri Ministarstvu pravde dobila je gotovo 1.700 eura. U aprilu je kao naknadu za predavanje na Pravnom fakulutetu dobila 100 eura, a na ime isplate štete po polisi osiguranja 1.131 euro od Lovćen osiguranja
4723 pregleda 4 komentar(a)
Medenica, Foto: Savo Prelević
Medenica, Foto: Savo Prelević

Predsjednica Vrhovnog suda Vesna Medenica prošle godine zaradila je nepunih 46.850 eura, stoji u redovnom godišnjem imovinskom kartonu koji je dostavila Agenciji.

Osim plate koja je iznosila uglavnom nepunih 2.715 eura, gotovo cijele prošle godine kao članica Sudskog savjeta primala je 612, a od polovine godine još 383 eura kao članica Vladinog Savjeta za vladavinu prava.

Kao čelnica Komisija za testiranje kandidata za sudiju pri Sudskom savjetu primila je prošle godine 920 eura, a gotovo 1.840 ispred Komisije za ocjenjivanje rada sudija. Kao članica Komisije za polaganje pravosudnog ispita pri Ministarstvu pravde dobila je gotovo 1.700 eura. U aprilu je kao naknadu za predavanje na Pravnom fakulutetu dobila 100 eura, a na ime isplate štete po polisi osiguranja 1.131 euro od Lovćen osiguranja.

Njena nepokretna imovina nije se mijenjala. Naslijedila je kuću od 146 i građvinsksko zemljište od 334 metra kvadratna, kao i „grand čiroki“ iz 1998. godine. Na poklon je dobila tri pištolja – „junik“, „zastavu“ i „beretu“.

U međuvremenu je vratila dio stambenog kredita koji je dobila od Vladine Komisije za stambena pitanja. Ona je krajem 2018. godine dobila 40.000 eura, ali rata kredita ostala je nepoznata.

Medenica je dala Agenciji saglasnost za uvid u bankarske račune.

Bonus video: