Hrapović: KCCG i bolnicama u Baru i Beranama isporučena vozila za prevoz oboljelih od koronavirusa

“Ona su tako napravljena da se na veoma kvalitetan, brz i bezbjedan način mogu dezinfikovati nakon transporta pacijenata, a upravo su namijenjena za prevoz oboljelih od koronavirusa“, rekao je Hrapović
6271 pregleda 12 komentar(a)
Čirgić i Hrapović, Foto: PR Centar
Čirgić i Hrapović, Foto: PR Centar

Kliničkom centru Crne Gore i opštim bolnicama u Baru i Beranama isporučena su tri savremena sanitetska vozila za prevoz pacijenata oboljelih od koronavirusa, ukupne vrijednosti 104 hiljade eura, saopštio je ministar zdravlja Kenan Hrapović.

Hrapović je, kako je saopšteno iz PR Centra, podsjetio da je nabavka vozila dio zahtjeva medicinske struke.

On je kazao da je Ministarstvo zdravlja dalo nalog Fondu za zdravstveno osiguranje, koji je u zakonskoj proceduri, po hitnom postupku, nabavio ta tri savremena kombi vozila.

“Ona su tako napravljena da se na veoma kvalitetan, brz i bezbjedan način mogu dezinfikovati nakon transporta pacijenata, a upravo su namijenjena za prevoz oboljelih od koronavirusa“, rekao je Hrapović.

Nabavka vozila je, kako je dodao, još jedan dokaz kontinuirane i snažne brige Vlade „da pobijedimo i ovu pošast, a naravno sredstva u iznosu od 104 hiljade eura su obezbijeđena iz budžeta države“.

Direktor Fonda za zdravstveno osiguranje, Sead Čirgić, kazao je da je Fond, shodno odluci Nacionalnog koordinacionog tijela za zarazne bolesti, a prema bilansu potreba koje je utvrdilo Ministarstvo zdravlja, pokrenuo i realizovao postupak hitne nabavke tri sanitetska vozila.

Prema njegovim riječima, sredstva za tu nabavku obezbijedilo je Ministarstvo finansija, a ukupna vrijednost vozila je 104,4 hiljade EUR.

“Ugovor smo potpisali sa dobavljačem Efel Motors. Radi se o zaista vrijednoj nabavci i iz zdravstvenog sistema su nam ukazali da je to neophodno da bi što bolje odgovorili ovoj situaciji u vezi sa epidemijom koronavirusa“, pojasnio je Čirgić.

Vozila će, kako je dodao, dobiti upravo one bolnice koje su određene kao COVID bolnice.

„Tako da računam da ćemo sada imati još bolju mogućnost zbrinjavanja naših pacijenata, prije svega onih ugroženih koronavirusom“, kazao je Čirgić.

Bonus video: