Danilovgradske ulice prazne tokom nedjeljne zabrane kretanja (FOTO)

Uhapšena je samo jedna osoba, tridesetpetogodišnji M.A. koji je tokom zabrane izlaska iz kuće zatečen da upravlja automobilom u alkoholisanom stanju
4206 pregleda 2 komentar(a)
Danilovgrad tokom zabrane kretanja nedjeljom, Foto: Jelena Jovanović
Danilovgrad tokom zabrane kretanja nedjeljom, Foto: Jelena Jovanović
Ažurirano: 19.04.2020. 19:54h

Danilovgradske ulice prazne su. Na njima se, tokom trajanja zabrane izlaska iz stana mogu sresti samo oni koji zbog posla moraju biti tu - policajci koji provjeravaju poštovanje mjera i vojnici koji čuvaju da neko ne uđe u Dom za stare Duga.

dgg
Dom za stare Duga(Foto: Jelena Jovanović)

Mimo njih, tek poneki građanin koji šeta kućnog ljubimca bio je u sumrak na gradskim i progradskim ulicama...

dgg
Vlasnicima ljubimaca dozvoljen izlazak(Foto: Jelena Jovanović)

Ispred Doma zdravlja reporter Vijesti zatekao je osoblje te zdravstvene ustanove.

Da Danilovgrađani danas poštuju privremene mjere za suzbijanje koronavirusa pokazuju i podaci iz Uprave policije - uhapšena je samo jedna osoba, tridesetpetogodišnji M.A. koji je tokom zabrane izlaska iz kuće zatečen da upravlja automobilom u alkoholisanom stanju.

dfggg
Danilovgrad(Foto: Jelena Jovanović)

Policija ga je kontrolisala oko 16.30 sati, alkotestiranjem je utvrđeno da je automobilom upravljao sa 2,2 promila alkohola u krvi.

Osim prijave zbog prekršaja iz Zakona o bezbjednosti saobraćaja, policajci su protiv njega podnijeli i krivičnu prijavu zbog nepostupanja po zdravstvenim propisima za suzbijanje opasne zarazne bolesti.

I dok su gradske ulice, dvorišta i parkovi prazni, drugačija je slika u prigradskim naseljima. Tamo se osjeća dašak slobode - mještani sjede na svojim terasama, čuvaju stoku, sređuju bašte i dvorišta...

Galerija

Bonus video: