na ulicama samo oni koji zbog posla moraju biti tu

Danilovgradske ulice prazne tokom nedjeljne zabrane kretanja (FOTO)

Uhapšena je samo jedna osoba, tridesetpetogodišnji M.A. koji je tokom zabrane izlaska iz kuće zatečen da upravlja automobilom u alkoholisanom stanju
4170 pregleda 2 komentar(a)
Danilovgrad tokom zabrane kretanja nedjeljom, Foto: Jelena Jovanović
Danilovgrad tokom zabrane kretanja nedjeljom, Foto: Jelena Jovanović
Ažurirano: 19.04.2020. 19:54h

Danilovgradske ulice prazne su. Na njima se, tokom trajanja zabrane izlaska iz stana mogu sresti samo oni koji zbog posla moraju biti tu - policajci koji provjeravaju poštovanje mjera i vojnici koji čuvaju da neko ne uđe u Dom za stare Duga. 

dgg
Dom za stare Duga(Foto: Jelena Jovanović)

Mimo njih, tek poneki građanin koji šeta kućnog ljubimca bio je u sumrak na gradskim i progradskim ulicama...

dgg
Vlasnicima ljubimaca dozvoljen izlazak(Foto: Jelena Jovanović)

Ispred Doma zdravlja reporter Vijesti zatekao je osoblje te zdravstvene ustanove.

Da Danilovgrađani danas poštuju privremene mjere za suzbijanje koronavirusa pokazuju i podaci iz Uprave policije - uhapšena je samo jedna osoba, tridesetpetogodišnji M.A. koji je tokom zabrane izlaska iz kuće zatečen da upravlja automobilom u alkoholisanom stanju.

dfggg
Danilovgrad(Foto: Jelena Jovanović)

Policija ga je kontrolisala oko 16.30 sati,  alkotestiranjem je utvrđeno da je automobilom upravljao sa 2,2 promila alkohola u krvi.

Osim prijave zbog prekršaja iz Zakona o bezbjednosti saobraćaja, policajci su protiv njega podnijeli i krivičnu prijavu zbog nepostupanja po zdravstvenim propisima za suzbijanje opasne zarazne bolesti.

I dok su gradske ulice, dvorišta i parkovi prazni, drugačija je slika u prigradskim naseljima. Tamo se osjeća dašak slobode - mještani sjede na svojim terasama, čuvaju stoku, sređuju bašte i dvorišta...

Galerija