U toku prijave za obuku iz oblasti inovacija u Čikagu

Prijave su otvorene za mlade lidere između 25 i 40 godina, osobe koje su trenutno zaposlene i imaju najmanje dvije godine radnog iskustva u oblastima koje se tiču programa
567 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

U toku su prijave za jednomjesečnu obuku iz oblasti inovacija, koja će u oktobru biti održana u Čikagu.

Prijave su otvorene za mlade lidere između 25 i 40 godina, osobe koje su trenutno zaposlene i imaju najmanje dvije godine radnog iskustva u oblastima koje se tiču programa.

“Grupa od 18 lidera iz oblasti tehnologija, inovacija i preduzetništva iz Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Sjeverne Makedonije i Slovenije će na jesen 2020. godine imati priliku da posjeti SAD i upozna se sa preduzetničkim ekosistemom Čikaga. Radi se o jedinstvenom jednomjesečnom iskustvu, koje je omogućio Državni sekretarijat SAD, biro za obrazovanje i kulturu, u okviru 'Programa stipendiranja stručnog usavršavanja u oblasti tehnoloških inovacija i preduzetništva' (Professional Fellows program in Tech Innovation and Entrepreneurship), koji realizuje WorldChicago, međunarodna neprofitna organizacija sa sjedištem u Čikagu”, piše u pozivu NVO Digitalizuj.me iz Podgorice.

Dodaju da će odabrani učesnici imati priliku da rade sa organizacijama iz Čikaga, koje uključuju tehnološke kompanije, vladine agencije, inovativne nevladine organizacije, kao i biznis inkubatore. “Steći će uvid u najbolje prakse vezane za tehnološke inovacije, preduzetništvo i edukaciju u ovim oblastima i vidjeti iz prve ruke kako urbani inovacijski i preduzetnički ekosistemi efikasno funkcionišu. Osim toga, imaće priliku da doprinesu organizacijama-domaćinima i to kroz male projekte, sastanke sa kolegama, stručnu praksu i nezavisno istraživanje”, piše u pozivu.

Program se održava od 16. oktobra do 19. novembra. Svim učesnicima obezbijeđen je smještaj kod porodica u Čikagu.

Pored uslova koji se tiče godina i radnog iskustva, poželjno je da kandidati imaju istoriju pozitivnog uticaja u lokalnoj zajednici, organizaciji ili kompaniji, te da dobro govore i pišu engleski jezik.

Više informacija o kriterijumu selekcije se mogu naći u okviru prijavnog formulara.

Rok za prijave je 30. april, a link za prijavu nalazi se na zvaničnom sajtu (https://form.jotform.com/200284284203143)

U okviru aplikacije potrebno je popuniti prijavni formular, napisati propratno pismo na engleskom i crnogorskom jeziku, poslati CV na engleskom jeziku, kao i skeniranu kopiju pasoša i ličnu fotografiju. Za sva pitanja i nedoumice kandidati mogu posjetiti zvanični web sajt programa (www.worldchicago.org) ili poslati e-mejl na: kwilliams@worldchicago.org (Kyla Williams, programska menadžerka u WorldChicago).

Iz NVO Digitalizuj.me su kazali i da je usljed kovida-19 moguće odlaganje ili otkazivanje programa, dok se ne steklu uslovi za njegovu organizaciju.

Bonus video: