Građanska lista “Narod pobjeđuje: Zašto se Boka ne posmatra kao jedna cjelina?

“Narod pobjeđuje” je ocijenio da je ovo “još jedan u nizu primjera diskriminacije stanovnika Boke Kotorske od strane režima u Podgorici” zboge čega su od i NKT-a zatražili da “odmah donese mjeru liberalizacije saobraćaja i između četiri bokeljske opštine”
1143 pregleda 7 komentar(a)
Logo, Foto: Narod pobjeđuje
Logo, Foto: Narod pobjeđuje

Izborna Lista “Narod pobjeđuije” iz Tivta zatražila je od Nacionalnog koortrdinacionog tijala za spriječavanje zaraznih bolesti da odmah donese mjeru liberalizacije međugradskog saobraćaja izmešu opština Tivat, Kotor, Herceg Novi i Budva.

NKT je u utorak u sklopu odluke o popuštanju određenog broja restriktivnih mjera dozvolio i slobodno saobraćanje na liniji Tuzi-Podgorica-Danilovgrad, sa obrazloženjem da ove tri opštine predstavljaju jednu cjelinu.

Iz izborne liste “Narod pobjeđuje” su juče tim povodom juče saopštili da oni nemaju ništa protiv toga i da je u situaciji kad je epidemija COVID-19 u Crnoj Gori pod kontrolom, vrijeme da se mjere postepeno ukidaju

“Ono što je nama nejasno i neshvatljivo - to je da ista takva odluka o liberalizaciji saobraćaja nije donesena i za teritoriju Boke Kotorske, tj. za saobraćanje na relaciji Budva-Kotor-Tivat-Herceg-Novi. Postojala su barem dva razloga da se odluka o slobodnom saobraćanju između bokeljskih opština donese u isto vrijeme (ako ne i prije) kad i odluka o liberalizaciji saobraćaja na liniji Tuzi-Podgorica-Danilovgrad: 1.neuporedivo manji broj inficiranih COVID-om 19 u Boki Kotorskoj nego u Podgorici, Tuzima i Danilovgradu (i u apsolutnom broju, i u odnosu na broj stanovnika); 2. ništa manja geografska i poslovna povezanost bokeljskih opština u odnosu na Podgoricu, Tuzi, i Danilovgrad.”- poručili su iz ove građanske liste.

“Narod pobjeđuje” je ocijenio da je ovo “još jedan u nizu primjera diskriminacije stanovnika Boke Kotorske od strane režima u Podgorici” zboge čega su od i NKT-a zatražili da “odmah donese mjeru liberalizacije saobraćaja i između četiri bokeljske opštine.”

“Takođe, mislimo da je krajnje vrijeme da se dozvoli i rad knjižarama, buticima, i drugim manjim prodavnicama. Jedna mušterija u ovakvim radnjama sigurno manje utiče na mogućnost širenja zaraze nego redovi ljudi ispred supermarketa.”- zaključuje se u saopštenju liste “Narod pobjeđuje”.

Bonus video: