Jovović: Parama koje su prosuli svakom Tivćaninu su mogli dati po 500 eura

"Zahvaljući obnavljanju prijateljstva, zajedništva i solidarnosti u zemlji, i kriza nam je pokazala da možemo stvoriti od Crne Gore državu konkretne brige o ljudima, koja podrazumijeva visok stepen solidarnosti"
1235 pregleda 4 komentar(a)
Igor Jovović, Foto: Demos
Igor Jovović, Foto: Demos

Za sumu novca poklonjenu tajkunima, svaki stanovnik Tivta je mogao dobiti 500 eura pomoći u vrijeme krize, saopštio je OO Demosa Tivat.

"5,6 miliona oproštenih dugovanja Porto Montenegru i 2 miliona eura propalih u Atlas banci, slika su neodgovornosti i otuđenosti opštinske vlasti u prethodnom mandatu. Umjesto da je vlast stavljala fokus na ugrožene i nezaposlene, oni su stvorili parazitski sistem, koji brine jedino o partijskim kadrovima", ocijenio je predsjednik tivatskog Demosa Igor Jovović.

On je poručio da je potreban “širok dogovor za sprovođenje programa za izgradnju pravednog društva” i da je Crnoj Gori neophodna transparentnost i odgovornost.

"U ovakvoj situaciji trebaju se donijeti dodatne mjere pomoći, usmjerene nezaposlenima i građanima koji se nalaze u ekonomski nezavidnoj situaciji, jer su usljed epidemije ostali bez prihoda. Kao društvo treba da izvučemo i nauk iz epidemije koja nas je zadesila, da bolje čuvamo stručne i odgovorne ljude koji treba da se brinu o građanima i državi u teškim situacijama, da se okrenemo struci i odgovornosti na svim poljima", istakao je Jovović.

"Zahvaljući obnavljanju prijateljstva, zajedništva i solidarnosti u zemlji, i kriza nam je pokazala da možemo stvoriti od Crne Gore državu konkretne brige o ljudima, koja podrazumijeva visok stepen solidarnosti sa svima kojima je pomoć neophodna", zaključio je predsjednik tivatskog Demosa.

Opština: Privrednici sada daju humanitarnu pomoć građanima

Podjela četvrtog kontigenta humanitarnih paketa tokom kojeg je podršku dobilo 35 porodica biće nastavljena, saopšteno je nakon sastanka Tima za socijalnu zaštitu Opštine Tivat.

Ovim timom predsjedava gradonačelnik dr Siniša Kusovac (DPS) a čine ga predstavnici Centra za socijalni rad, OO Crvenog krsta, Sekretarijata za mlade, sport i socijalna pitanja i Službe zaštite i spašavanja.

"Ovim setom pomoći obuhvaćene su kategorije stanovništva koje su, usljed epidemiološke situacije dospjele u stanje socijalne potrebe, a kojima je pomoć dijeljena uz konsultovanje predstavnika mjesnih zajednica", navodi se u saopštenju uz napomenu da je na sastanku "najavljeno kreiranje pomoći u saradnji sa pojedinim privrednicima grada" i da će ona biti podijeljena "u narednom periodu".

"Do sada je, prema podacima OO Crvenog krsta, podijeljeno 350 setova pomoći. Radi se o higijensko-sanitarnim paketa sa namirnicima. Sa sastanka je upućena zahvalnost privrednicima, preduzećima i pojedincima koji su donirali novčana sredstva ili donacije u robi, proizvodima i namirnicama", zaključuje se u saopštenju Opštine Tivat.

Bonus video: