Nikšić: Četiri pacijenta izliječena, svi zdravstveni radnici negativni na koronavirus

"U Opštoj bolnici Nikšić, koja je u potpunosti opremljena da adekvatno pruži njegu i liječenje oboljelim, bilo je smješteno sedam pacijenata, od čega su četiri otpuštena, jedan pacijent bi trebalo da napušti bolnicu u toku dana, a jedan pacijent je upućen u KBC CG. Svi zdravstveni radnici u Nikšiću su negativni na Covid 19", stoji u saopštenju za javnost
1050 pregleda 0 komentar(a)
Nikšić (Ilustracija), Foto: Luka Zeković, Luka Zeković
Nikšić (Ilustracija), Foto: Luka Zeković, Luka Zeković
Ažurirano: 24.04.2020. 15:08h

Od 34 pacijenta iz Nikšića koja su inficirana novim koronavirusom, njih četiri su izliječena.

Pod stalnim zdravstvenim nadzorom od početka epidemije je bilo 850 osoba, a sada ih je 110 i do kraja mjeseca se očekuje ukidanje mjera nadzora i za njih.

To je saopšteno nakon sjednice Opštinskog operativnog tima za zarazne bolesti.

"U Opštoj bolnici Nikšić, koja je u potpunosti opremljena da adekvatno pruži njegu i liječenje oboljelim, bilo je smješteno sedam pacijenata, od čega su četiri otpuštena, jedan pacijent bi trebalo da napušti bolnicu u toku dana, a jedan pacijent je upućen u KBC CG. Svi zdravstveni radnici u Nikšiću su negativni na Covid 19", stoji u saopštenju za javnost.

Od početka primjene mjera podneseno je 105 krivičnih prijava protiv 173 osobe, zbog kršenja mjere izrečenih od strane Nacionalnog koordinacionog tijela.

Iz Centra bezbjednosti saopštili su da preduzimaju intenzivne aktivnosti na provjeri oko 450 potvrda izdatih od privrednih društava za kretanje između gradova, a do sada je 30 predato tužiocu na odlučivanje o eventualnoj zloupotrebi službenog položaja.

"Pripadnici granične policije kontrolišu povratak naših građana u zemlju i u proteklih nedjelju dana sanitarni inspektori uručili su 156 rješenja crnogorskim državljanima, od čega 154 za zdravstveni nadzor i dva za karantin, dok je od januara do danas izdato 1.228 rješenja", stoji u saopštenju Opštinskog operativnog tima za zarazne bolesti.

Komunalna policija sprovodi nadzor nad poštovanjem mjera zabrane okupljanja na javnim površinama i konstatovano je da je nakon ukidanja mjera povećan broj lica koja se ne pridržavaju socijalne distance.

Pripadnici Vojske izvršili su dekontaminaciju prostorija Doma zdravlja i Specijalne bolnice za plućne bolesti u Brezoviku.

Opštinskom odboru Crvenog ksta Nikšić do sada je podnešeno 1.900 zahtjeva, a posredstvom volontera uručeno je 1.009 paketa, dok je pripadnicima RE populacije Međunarodna organizacija "Help" u dva navrata podijelila oko 400 paketa, a očekuje se i treći.

Posredstvom Centra za socijalni rad dodijeljeno je 280 jednokratnih novčanih pomoći i 115 paketa.

U saopštenju su naveli da je Opština Nikšić na račun Nacionalnog koordinacionog tijela za zarazne bolesti (NKT) uplatila 30 hiljada eura, rukovodeća lica Opštine 11.355, a javne ustanove i preduzeća 4.655 eura.

Opština je Crvenom krstu uplatila 10.500 eura, dok je na ime jednokratnih novčanih pomoći izdvojeno 2.150 eura.

Bonus video: