Cetinjski Opštinski tim za zaštitu i spašavanje poručio građanima: Ostanimo odgovorni jer mjere mogu biti pooštrene

Kažu da popuštanje određenih mjera, koje je uslijedilo nakon pažljivog praćenja epidemiološke situacije u gradu i u zemlji, nije trajno, jer mjere mogu biti ponovo pooštrene ako se nastavi sa neodgovornim ponašanjem koje ugrožava javno zdravlje
1789 pregleda 1 komentar(a)
Cetinje, Foto: Shutterstock, Shutterstock, Shutterstock
Cetinje, Foto: Shutterstock, Shutterstock, Shutterstock

Opštinski tim za zaštitu i spašavanje Prijestonice Cetinje pozvao je građane da nastave da poštuju fizičku distancu i druge privremene preventivne mjere koje su donijeli lokalna uprava i Nacionalno koordinaciono tijelo za zarazne bolesti kako bi se spriječilo širenje novog koronavirusa.

"Zahvalni smo građanima što poštuju mjere i preporuke, ali isto tako apelujemo na one, koji iz bilo kojih razloga to ne čine da se uozbilje i budu odgovorni prema sebi i drugima, jer ugrožavaju svoje i zdravlje ljudi oko njih. Zato apelujemo na sve da pokažemo zajedničku odgovornost i ostanemo primjer drugima kako se vodi računa o sebi i bližnjima, te da pomognemo donosiocima odluka da nastave sa popuštanjem mjera, od kojih je za građane Cetinja jedna od najvažnijih – otvaranje gradske pijace", saopšteno je iz Opštinskog tima za zaštitu i spšavanje.

Kažu da popuštanje određenih mjera, koje je uslijedilo nakon pažljivog praćenja epidemiološke situacije u gradu i u zemlji, nije trajno, jer mjere mogu biti ponovo pooštrene ako se nastavi sa neodgovornim ponašanjem koje ugrožava javno zdravlje.

"Svjedoci smo da je nakon otvaranja parkova, igrališta, sportskih terena, vježbališta i šetališta u Prijestonici prisutan veliki broj građana na njima, te da se neki on njih ne pridržavaju mjera o poštovanju fizičke distance i zabrane okupljanja na javnim površinama. Isto se odnosi i na druge javne površine u gradu. Takvo ponašanje pojedinaca nije prihvatljivo i potire zajedničke napore građana, lokalne uprave, zdravstvenih ustanova, službi i preduzeća u posljednjih 40 dana koji su rezulturali time da Cetinje ostane bez inficiranih novim korona virusom. Služba zaštite i cetinjski Vodovod i kanalizacija jutros su, uz podršku Komunalne policije i službenika Odjeljenja bezbjednosti Cetinje, ponovo izvršili preventivnu dezinfekciju gradskih ulica i trgova. Volonteri Crvenog krsta svakodnevno su na terenu, a jutros su, između ostalog, podijelili 30 paketa pomoći u hrani i higijenskim sredstvima koje je za stanovnike romskog naselja na Zagrablju obezbijedila njemačka vlada i humanitarna organizacija Help", zaključeno je u saopštenju.

Bonus video: