Devastacija brda Tović od strane neodgovornih pojedinaca

Perović smatra da izostanak efikasne primjene kaznene politike, iako gotovo svakodnevno imamo ovakve scene u različitim djelovima opštine, kao posledicu ima bahato ponašanje neodgovornih pojedinaca.
1498 pregleda 3 komentar(a)
Smeće na brdu Tović, Foto: Privatna arhiva
Smeće na brdu Tović, Foto: Privatna arhiva

Nikšićani su navikli na divlje deponije i neodgovorno ponašanje pojedinaca, ali opet se svaki put iznenade kada vide dokle ta nekultura seže. Tako su se, navodni, ljubitelji prirode potrudili da nakon boravka na brdu Tović devastiraju prostor na kome su boravili.

„Ni period pandemije izazvane koronavirusom, ne sprečava neodgovorne pojedince da devastiraju prirodu, u koju odlaze kao ,ljubitelji’ radi planinarenja i druženja. Jasno je da takvi ,ljubitelji’ ovakvo ponašanje nose iz kuće, pa se i kroz ovaj primjer pokazuje da sa pravom smatramo da je nekontrolisano odlaganje otpada dobilo kulturološku, pa i psihološku dimenziju u našoj opštini, koja je nažalost prepoznata po nelegalnih deponijama i anarhiji u oblasti upravljanja otpadom”, kazao je predsjednik Ekološkog pokreta “Ozon”, Aleksandar Perović.

Smatra da izostanak efikasne primjene kaznene politike, iako gotovo svakodnevno imamo ovakve scene u različitim djelovima opštine, kao posledicu ima bahato ponašanje neodgovornih pojedinaca.

“Nijesam optimista da će se uskoro iskorijeniti ovakvo ponašanje, jer je potrebno uložiti ozbiljne napore kako bi se promijenilo ponašanje onih koji su spremni da ostave za sobom otpad, ali sam potpuno ubjeđen da ukoliko lokalna uprava nastavi da ignoriše problem nekontrolisanog odlaganja otpada, da će biti sve teže dostići standarde koji se podrazumijevaju za uređene sisteme, gdje važe zakoni jednako za svakog”, zaključuje Perović.

Bonus video: