Najmlađi mještani Zagoriča dobili novo igralište

Iz Glavnog grada navode da je igralište u ulici Nikole Tesle izgrađeno na zahtjev mještana Zagoriča, na površini koja do sada nije imala konkretnu namjenu
946 pregleda 0 komentar(a)
Novo igralište, Foto: PG Biro
Novo igralište, Foto: PG Biro

Najmlađi stanovnici podgoričkog naselja Zagorič dobili su novo igralište, saopšteno je iz Glavnog grada.

Podsjećaju da je Glavni grad, odnosno gradsko preduzeće "Zelenilo", prošle godine počeo sa akcijom izgradnje i rekonstrukcije dječjih igrališta širom Podgorice.

"Građani su iskazali posebno zadovoljstvo ovom akcijom, pa smo odlučili da u 2020. godini posebnu pažnju posvetimo ovoj vrsti infrastrukture i izgradimo ukupno 17 dječjih igrališta u svim djelovima grada. Ove godine, dječja igrališta izgrađena su u Bloku N, Maslinama, na Starom aerodoromu, i novo, u Zagoriču i do sada smo za ove namjene utrošili cca 86.000 eura, a sve sa željom da za mališane Podgorice stvorimo bezbjedna i prijatna mjesta za igru i druženje", saopšteno je iz lokalne samouprave.

Iz Glavnog grada navode da je igralište u ulici Nikole Tesle izgrađeno na zahtjev mještana Zagoriča, na površini koja do sada nije imala konkretnu namjenu.

"Smješteno u hladovni drveća ovo dječije igralište opremljeno je: duplom ljuljaškom, dvije njihalice, toboganom sa kulom, klackalicom i vrteškom, a osim sprava, ugrađene su i parkovske klupe i korpe za otpatke. Izgrađene su staze od rizle i formiran travnjak, a kako bi mališanima bila obezbijeđena bezbrižna igra, ovo dječije igralište ograđeno je zaštitnom ogradom na kojoj se nalaze veseli motivi – emotikoni, koji cijelom igralištu daju savremenu notu", navode iz Glavnog grada.

Bonus video: