treći ciklus dodjele

Uskoro novi krug subvencija kroz projekat “Podgorica na dva točka”

Poziv će podrazumijevati, osim subvencijoniranja kupovine bicikla, i dio novčanih sredstava za kupovinu električnih trotineta
2864 pregleda 1 komentar(a)
Pg Biro, Foto: Biciklo
Pg Biro, Foto: Biciklo
Ažurirano: 27.04.2020. 09:15h

Glavni grad će uskoro objaviti Javni poziv za treći ciklus dodjele subvencija u okviru projekta “Podgorica na dva točka”, saopštili su oni.

Kako su pojasnili, pravo na dodjelu drugog ciklusa subvencije kroz program “Podgorica na dva točka” imaće najmanje prvih 150 građanki i građana koji se prijave na Javni poziv.

"O propozicijama poziva i svim ostalim neohodnim informacijama u vezi sa samim pozivom i prijavom građani će biti blagovremeno obaviješteni, a novina je što će ovaj poziv podrazumijvati, osim subvencijoniranja kupovine bicikla, i dio novčanih sredstava za kupovinu električnih trotineta", navodi se u saopštenju.

Kako su kazali, u prethodna dva kruga dodjele subvencija preko 240 građana kupilo je bicikla.

"Na ovaj način potvrđuje se opredjeljenje gradske vlasti na promociji alternativnih vidova prevoza. Glavni grad ozbiljno radi na promociji alternativnih vidova saobraćaja i zaštiti životne sredine, pa smo pokrenuli brojne inicijative i ovo je jedna od njih. Stanje je danas znatno bolje u odnosu na prethodni period, posebno na planu infrastrukture, ali tu smo zato što može još bolje i što moramo zajedno raditi", navodi se u saopštenju.

“Podgorica na dva točka” pokrenuta je kao pilot projekat, ali kada je, kako su saopštili, od strane građana dočekan sa entuzijazom i zadovoljstvom,"odlučili smo da je neophodno nastaviti ga, kako bi što veći broj prv naših sugrađana dobio šansu da kupi biciklo po povoljnim uslovima i uz podršku Glavnog grada", zaključeno je u saopštenju.