IJZ: Pokrenuta inicijativa Edukorona

Navodi se da će, u sklopu te inicijative, video zapisima na YouTube kanalu IJZ, domaći i evropski najeminetniji stručnjaci kreirati relevantnu bazu informacija koja će pomoći javnosti da na pravi način razumiju trenutnu situaciju i kako da zaštite sebe i druge
606 pregleda 0 komentar(a)

Institut za javno zdravlje (IJZ) pokrenuo je inicijativu Edukorona, kojom će javnosti pružiti naučno utemeljene odgovore i objašnjena na pitanja koja su predmet polemika u medijima i među građanima u vezi sa koronavirusom.

Navodi se da će, u sklopu te inicijative, video zapisima na YouTube kanalu IJZ, domaći i evropski najeminetniji stručnjaci kreirati relevantnu bazu informacija koja će pomoći javnosti da na pravi način razumiju trenutnu situaciju i kako da zaštite sebe i druge.

Ističe se da je pandemija koronavirusa otvorila značajan prostor za interpretacije mnogih teorija, učenja i stavova koji su nedorečeni, pogrešno shvaćeni, ali često i uznemirujući.

"Kao institucija koja kontinuirano radi i na edukaciji građana u vezi sa opštezdravstvenim pitanjima, naša obaveza je da učinimo da se riječ struke glasnije čuje, posebno u ovim izazovnim vremenima“, saopšteno je iz IJZ.

Prvi video sadrži razgovor sa doktoricom Marijom Backović, koja ima stalno zvanje istraživača na prestižnom Paster institutu u Parizu.

Bonus video: