DAN SJEĆANJA NA RADNIKE

SSCG: Zaustavimo pandemiju na radu

Kako se navodi u saopštenju, ove godine, fokus je na pandemiji Covid-19 i dok su svi pogođeni ovom krizom, radnici ostaju na prvoj liniji odbrane
1253 pregleda 0 komentar(a)
Zaustavimo pandemiju na radu, Foto: SSCG
Zaustavimo pandemiju na radu, Foto: SSCG

Savez sindikata Crne Gore pridružuje se globalnoj akciji Međunarodne konfederacije sindikata (ITUC) povodom obilježavanja 28.aprila – Međunarodnog dana sjećanja na radnike koji su izgubili živote na radnom mjestu ili su postali invalidi rada, saopštili su oni.

Kako se navodi u saopštenju,  ve godine, fokus je na pandemiji Covid-19 i dok su svi pogođeni ovom krizom, radnici ostaju na prvoj liniji odbrane. 

"Po riječima Šaran Burov,  generalne sekretarkeMKS (ITUC): “Zdravstveni radnici naročito rizikuju svoje živote dok se brinu o bolesnim. Ali, potrebni su nam i radnici u transportu i trgovini, pružaoci vitalnih usluga i mnogi drugi koji nastoje da održe ekonomije u funkciji. Ljudi bi se takođe trebali zahvaliti ovim radnicima, jer ako ne možete kupiti hranu, onda ne možete osigurati podršku i očuvati zdravlje svojih porodica”, navodi se u saopštenju.

"Solidarnost na djelu – Zaustavimo pandemiju na radu", zaključeno je u saopštenju.

Preporučujemo za Vas