Marković: Univerzitet je rasadnik intelektualnih elita i okosnica razvoja i prosperiteta

Vlada će, kako je naveo Marković, nastaviti sa stvaranjem još povoljnijeg ambijenta za život i rad profesora i studenata i podržaće napore daljeg jačanja i razvijanja Univerziteta u okviru obrazovnog sistema Crne Gore
762 pregleda 2 komentar(a)
Marković, Foto: Vlada Crne Gore
Marković, Foto: Vlada Crne Gore

Univerzitet Crne Gore (UCG) kao najstarija i najveća visokoobrazovna institucija u državi, decenijama je rasadnik intelektualnih elita, i predstavlja okosnicu razvoja i prosperiteta crnogorskog društva i države, poručio je premijer Duško Marković.

On je u čestitci povodom 46. godišnjice od osnivanja crnogorskog Unverziteta, rekao da je uvjeren da će u UCG u narednom periodu ostvariti planirane ciljeve u daljem razvoju.

“Univerzitet kao najstarija i najveća visokoobrazovna institucija u državi, na kojoj studira više od 20.000 studenata, decenijama je rasadnik intelektualnih elita, i predstavlja okosnicu razvoja i prosperiteta crnogorskog društva i države”, poručio je Marković.

Vlada će, kako je naveo, nastaviti sa stvaranjem još povoljnijeg ambijenta za život i rad profesora i studenata i podržaće napore daljeg jačanja i razvijanja Univerziteta u okviru obrazovnog sistema Crne Gore.

“U ime Vlade i u svoje lično čestitam Vama i svim studentima, profesorima i zaposlenima na Univerzitetu”, dodao je Marković.

Bonus video: