SDP kritkovao novoizgrađeni kružni tok u centru Tivta: Brzo i kuso

"Teško se može nešto bolje očekivati od vlasti koja u vremenu opšte krize, umjesto o zajedništvu i saradnji svih u gradu, jedino o čemu razmišlja to je sječa neposlušnih kadrova i partijska zloupotreba aktuelne situacije"
2236 pregleda 4 komentar(a)
Novi kružni tok u Tivtu, Foto: Siniša Luković
Novi kružni tok u Tivtu, Foto: Siniša Luković

Brzopotezna izgradnja nefunkcionalnih kružnih tokova još je jedan u nizu improvizatorskih poslova tivatske DPS-SD-HGI vlasti kojim se neracionalno troše resursi i sredstva svih građana, ocijenila je tivatska SDP.

Oni su se pridružili kritikama račun tek otvorenog novog kružnog toga na Jadranskoj magistrali.

Nova raskranica, jedna od tri kružna toka na magistrali kroz Tivat koje lokalna vlast gradi u sklopu prve faze pretvaranja tog dijela magistrale u gradski bulevar, pretprjela je snažne kritike građana i većeg dijela opozicije koji smatraju da je Opština uložila 305.000 eura u njenu gradnju, a da sa time nije riješila glavni saobraćajni problem u tom dijelu grada – opasno i loše uključenje vozila iz grada ulicom Druge dalmatinske brigade, u saobraćaj na magistrali.

"Tako to uvijek bude kada na brzinu želite da navodno rješavate saobraćajne probleme grada, vodeći prije svega računa ne o kvalitetu rješavanja problema već kako što bolje da manipulišete građanima. Što je brzo to je i kuso – odavno je narod rekao. Ali teško se može nešto bolje očekivati od vlasti koja u vremenu opšte krize, umjesto o zajedništvu i saradnji svih u gradu, jedino o čemu razmišlja to je sječa neposlušnih kadrova i partijska zloupotreba aktuelne situacije", saopštio je OO SDP Tivat.

Iz te partije smatraju da ni ovo "predizborno kruženje" ne može nikoga iznenaditi "kada imate lokalnu vlast koja bez ikakvih problema može da časti "strateškog investitora" preko pet miliona eura novca svih Tivćana, izgubi dva miliona depozita u Atlas banci, protraći naslijeđeni novac što sve čini štetu preko 10 miliona u posljednjih par godina".

SDP je podsjećaju, još prije dva mjeseca saopštio da bez ikakve vizije razvoja saobraćajne infrastrukture DPS-SD-HGI vlast planira širenje magistrale kroz Tivat.

"Precizno smo naveli da se na taj način, osim što se ne rješava saobraćajni problem u gradu, bespotrebno troše milionska sredstva i ugrožava imovina naših sugrađana koji žive uz magistralni put. Cjelovito rješavanje ovog pitanja podrazumijeva izgradnju obilaznice oko Tivta, kako bismo rasteretili saobraćaj kroz sami centar grada, zaštitili imovinu naših sugrađana i istovremeno učinili atraktivnim zemljište u zaleđu kroz koje se planira obilaznica. Samom izgradnjom bulevara kroz grad, pa sve i da se to radi na kvalitetan, a ne DPS način, ne rješavamo suštinu , a uz to stvaramo niz novih problema", poručili su iz SDP.

Naglašavaju da bi “kada bi predstavnici tivatske vlasti poželjeli bar ponekad nekoga da čuju, osim same sebe odnosno naloga Podgorice, tada bi i oni sami došli do pravih zaključaka i rješenja".

"Ovako im ne preostaje ništa drugo nego da se besciljno vrte u krug. Po modelu "originalnih" predizbornih kružnih tokova", zaključili su iz te opozicione partije.

Bonus video: