U Kolašinu zadovoljni naplatom boravišne takse

Naplata je bolja jer smo postigli bolju saradnju i komunikaciju sa izdavaocima privatnog smještaja, kaže Marija Brajović
52 pregleda 0 komentar(a)
Kolašin, Foto: Dragana Šćepanović
Kolašin, Foto: Dragana Šćepanović
Ažurirano: 17.02.2018. 16:55h

Naplatom boravišne takse u kolašinskoj Turističkoj organizaciji (TO) konačno su zadovljni. Direktorica stručne službe TO Marija Brajović ističe da to ne znači da stanje ne može biti i bolje.

Uspješnija naplata u odnosu na prethodni period, omogućila je, kaže ona, da budu kvalitenije i učestalije promotivne aktivnosti TO.

"Naplata boravišne takse je bolja iz razloga što smo postigli bolju saradnju i bolju komunikaciju sa izdavaocima privatnog smještaja. Blagovremenim informisanjem uticali smo na odgovornost istih da obave, zakonom propisanu, obavezu. Mjesečni prihodi, po osnovu boravišne takse, variraju, u zavisnosti od doba godine i posjećenosti grada. Prosječno, to je oko 2.000 eura”.

Ažurnijom naplatom prihoda “obezbjeđuje se finansijska stabilnost TO i mogućnost da opravda svoje postojanje, između ostalog, da unaprijedi i promoviše izvorne vrijednosti opštine”.

Brajovićeva najavljuje da se radi na projektu kojim će se turistički valorizovati dio područja moračkih planina i Sinjavine.

“Taj dio opštine do sada nije dovojno dobro predstavljen turistima. Postoje staze i atrakcije koje nijesu valorizovane kako bi trebalo i njesu uključene u turističke projekte na pravi način. Radimo na promociji i izradi propagandnog materijala te će ponudu grada predstaviti na predstojećem sajmu turizma u Beogradu koji se održava od 21. do 25. februara. U planu su i druge promotivne aktivnosti TO Kolašin u regionu”.

Jedna od tradicionalnih manifestacija u čijoj organizaciji učestvuje TO je “Bjelasički maraton”, koji se održava sjutra.

Obezbijeđen je besplatan prevoz učesnika do planine, a autobus polazi ispred gradske kafane “Planinar ” u sedam sati.

Bonus video: