Gradska pijaca na Cetinju biće otvorena u ponedeljak

O poštovanju mjera na pijaci staraće se Komunalna policija i radnici Komunalnog preduzeća
415 pregleda 1 komentar(a)
Opštinski tim za zaštitu i spasavanje, Foto: Prijestonica
Opštinski tim za zaštitu i spasavanje, Foto: Prijestonica

Gradska pijaca na Cetinju biće otvorena u ponedjeljak, 4. maja uz obavezno poštovanje preventivnih mjera, odlučeno je na sjednici Opštinskog tima za zaštitu i spašavanje Prijestonice.

Zakupci tezgi na gradskoj pijaci i kupci moraće da nose zaštitne maske i rukavice, a biće nužno i poštovanje fizičke distance, saopšteno je iz Prijestonice.

O poštovanju mjera na pijaci staraće se Komunalna policija i radnici Komunalnog preduzeća.

Na sjednici je zaključeno da je dobrom koordinacijom svih gradskih službi, preduzeća i ustanova, kao i uz podršku građana donesenim mjerama, postignut odličan rezultat – na Cetinju nema inficiranih novim korona virusom.

„Najveći teret bio je na zaposlenima Opšte bolnice „Danilo I“ i Doma zdravlja, kojima dugujemo posebnu zahvalnost, ali i službenicima Komunalne policije, Odjeljenja bezbjednosti Cetinje, Službe zaštite, Centra za socijalni rad, radnicima CEDIS-a, Vodovoda i kanalizacije, Komunalnog, volonterima Crvenog krsta, zaposlenima u lokalnoj upravi“, kazao je gradonačelnik Aleksandar Kašćelan.

Direktorica Opšte bolnice „Danilo I“ Sonja Radojičić rekla je da je u toj zdravstvenoj ustanovi za posljednjih 40 dana rođeno 35 djece, te da su ljekari, osim posla vezanog za preveniranje i testiranja na korona virus, radili i u specijalističkim ambulantama hitne kontrole i konsultacije. V.D. direktora Doma zdravlja Nenad Vušurović kazao je da su od 21. do 29. aprila u toj ustanovi urađena 54 testiranja na novi virus.

Komandir OB Cetinje Aleksandar Džaković pohvalio je saradnju sa Komunalnom policijom i ostalim gradskim službama, navodeći da će pojačati aktivnosti u toku predstojećih praznika u oba nacionalna parka. On je naveo i da su službenici OB Cetinje do sada podnijeli krivične prijave protiv 24 osobe koje su kršile propisane preventivne mjere.

Volonteri Organizacije Crvenog krsta Prijestonice Cetinje, prema riječima sekretara Božidara Drecuna, svakodnevno su na terenu, a do sada su podijeli 1230 paketa pomoći u hrani i higijenskim sredstvima, dok će cetinjski Centar za socijalni rad, kako kaže direktor Dejan Milošević, u narednom periodu podijeliti oko 700 maski za korisnike dodatka za tuđu njegu i pomoć i lične invalidnine.

Direktor Komunalnog d.o.o. Cetinje Saša Zvicer naveo je da je od uvođenja mjera odvoz komunalnog otpada i održavanje grada realizovano bez problema, dok su Gradski Vodovod i Služba zaštite, kako tvrde direktor Petar Martinović i komandir Predrag Moštrokol, posljednjih dana dobili povećan broj zahtjeva sa seoskog područja za dopremanje vode. Razlog je veliki broj građana koji boravi na seoskim gazdinstvima. Na sve zahtjeve odgovara se u najkraćem roku.

I CEDIS su od uvođenja mjera zvali građani sa seoskog područja. Glavni inženjer za održavanje u CEDIS-u Andrej Kopitović objasnio je da je na seoskom području dolazilo do povremenih prekida u napajanju električnom energijom zbog radova na dalekovodu „Vrela“ čija revitalizacija će, uz radove na dalekovodima „Cetinje“ i „Meterizi“, unaprijediti snabdijevanje strujom velikog broja potrošača.

Na sastanku je saopšteno da će i naredne sedmice biti nastavljeno sa preventivnom dezinfekcijom gradskih saobraćajnica i javnih površina.

Bonus video: