prvomajski proglas

SSCG: Društvo da nastoji da očuva stadard građana i radna mjesta

Adekvatna socijalna zaštita mora obezbijediti i adekvatnu pomoć najugroženijim kategorijama stanovništva, pri čemu niko ne smije biti zaboravljen, ističu iz Saveza sindikata
608 pregleda 0 komentar(a)
SSCG: "Niko ne smije biti zaboravljen", Foto: SSCG
SSCG: "Niko ne smije biti zaboravljen", Foto: SSCG

Društvo treba da nastoji da se, usljed pandemije izazvane koronavirusom, očuva zdravlje građana, ali i da se usljed tog izazova sačuvaju postojeći standard i radna mjesta, saopšteno je iz Saveza sindikata (SSCG).

Iz SSCG su u Prvomajskom proglasu kazali da socijalni dijalog, pravo na organizovanje i kolektivno pregovaranje moraju biti sastavni dio programa ekonomskog i socijalnog oporavka.

“Radna mjesta se moraju očuvati kao i dostojenstven rad u zdravim i sigurnim uslovima rada, uz borbu protiv nesigurne i neformalne ekonomije, a zarada mora omogućiti dostojanstven život svih zaposlenih i njihovih porodica”, navodi se u saopštenju SSCG.

Adekvatna socijalna zaštita mora, kako se dodaje, obezbijediti i adekvatnu pomoć najugroženijim kategorijama stanovništva, pri čemu niko ne smije biti zaboravljen.

“Posebno odajemo priznanje zaposlenima u zdravstvu i svim onima koji su za vrijeme aktuelne pandemije bili na svojim radnim mjestima i požrtvovanim radom dali veliki doprinos u sprečavanju mogućih teških posljedica za sve građane”, rekli su iz SSCG.

SSCG svim zaposlenima čestita Prvi maj - Međunarodni praznik rada.

“Naša poruka je - samo solidarno, jedinstveno i složno se možemo boriti za bolje uslove rada, adekvatnu zaštitu na radu, veće zarade i sigurna radna mjesta. Solidarni i jedinstveni smo jači”, zaključuje se u saopštenju.

Preporučujemo za Vas