Radnici Pivare “Trebjesa” dobrovoljno dali krvi

Zbog oštrijih mjera i procedura u doba epidemije koronavirusa akcija je trajala četiri dana, a dobrovoljni davaoci su u različitim terminima davali krv, poštujući pri tom sve mjere koje su na snazi
413 pregleda 0 komentar(a)
Sa akcije dobrovoljnog davanja krvi, Foto: Pivara
Sa akcije dobrovoljnog davanja krvi, Foto: Pivara

Klub dobrovoljnih davalaca krvi Pivare "Trebjesa" organizovao je akciju dobrovoljnog davanja krvi u kojoj je prikupljena 31 jedinica dragocjene tečnosti.

Zbog oštrijih mjera i procedura u doba epidemije koronavirusa akcija je trajala četiri dana, a dobrovoljni davaoci su u različitim terminima davali krv, poštujući pri tom sve mjere koje su na snazi.

"Akciju našeg Kluba, koja je i naš mali jubilej, dugo ćemo pamtiti. Iako su vanredne okolnosti, znamo da postoji veliki broj pacijenata kojim je krv i dalje neophodna. Stoga realizacija akcije dobrovoljnog davanja krvi, koju tradicionalno realizujemo u aprilu, nije ni u jednom trenutku bila dovedena u pitanje", rekao je predsjednik Kluba dobrovoljnih davalaca krvi Pivare "Trebjesa", Ranko Jakšić.

Zahvalio se zaposlenima u Centru za transfuziju Opšte bolnice Nikšić, koji, kako je kazao, i u ovim izazovnim vremenima dalje rade svoj posao profesionalno i posvećeno, kako bismo imali dovoljne količine krvi za sve pacijente.

Klub dobrovoljnih davalaca krvi Pivare „Trebjesa"“ osnovan je 2010. godine i okuplja trećinu zaposlenih.

Ovo je njihova 20 akcija od osnivanja kluba, a prva ovogodišnja.

Bonus video: