ŠEFICA MISIJE OEBSA U CRNOJ GORI

Davije: Sloboda medija je kamen temeljac demokratskog društva

„Novinarstvo bez straha ili naklonosti“, ovogodišnja tema Svjetskog dana slobode medija, usredsređena je na nezavisno i profesionalno novinarstvo u sve složenijem medijskom okruženju
242 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock, Shutterstock, Shutterstock, Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock, Shutterstock, Shutterstock, Shutterstock

Već 25 godina, Svjetski dan slobode medija predstavlja godišnji podsjetnik da je sloboda medija kamen temeljac u svakom demokratskom društvu, kazala je šefica Misije OEBS-a u Crnoj Gori Mariz Davije, povodom Svjetskog dana slobode medija koji se obilježava sjutra, trećeg maja.

Čestitajući crnogorskim novinarima ovaj poseban dan, Davije je dodala da ovog 3. maja novinari i medijski profesionalci odvoje trenutak i budu ponosni na ulogu koju su odigrali tokom krize izazvane koronavirusom, pružajući objektivno i aktuelno izvještavanje.

„Novinarstvo bez straha ili naklonosti“, ovogodišnja tema Svjetskog dana slobode medija, usredsređena je na nezavisno i profesionalno novinarstvo u sve složenijem medijskom okruženju.

Šefica Misije Davije je napomenula da se ova tema podudara sa programskim pristupom Misije koji podržava pluralističke, nezavisne i profesionalne medije koji doprinose razmjeni mišljenja i ideja.

„Misija će nastaviti da podržava medije u njihovim naporima da odigraju konstruktivnu ulogu u crnogorskim demokratskim reformskim procesima“, kazala je Davije.

Preporučujemo za Vas