Šehović: Rekonstruišu se dva područna odjeljenja škole u Murini u vrijednosti od 55.000 eura

"Radovi na područnom odjeljenju Velika vrijedni su 30.000 eura, a radi se na zamjeni fasadne bravarije, izradi termoizolacione fasade, horizontalnih i vertikalnih oluka, trotoara oko objekta škole, postavljanju keramike u prilaznom dijelu objekta i ulazu u Školu, instalacijama vodovoda i kanalizacije", kaže se u saopštenju
1957 pregleda 8 komentar(a)
Za rekonstrukciju predviđeno 55.000 eura, Foto: Vlada CG
Za rekonstrukciju predviđeno 55.000 eura, Foto: Vlada CG

Ministarstvo prosvjete započelo je rekonstrukciju dva područna odjeljenja OŠ "Petar Dedović" u Murini, u selima Velika i Gornja Ržanica, a kraj radova očekuje se sredinom maja, poručio je ministar prosvjete Damir Šehović, koji je, kako je saopšteno iz Ministarstva prosvjete obišao radove.

Kako je objanjeno, u toku su radovi na prvoj fazi rekonstrukcije pomenutih objekata.

"Radovi na područnom odjeljenju Velika vrijedni su 30.000 eura, a radi se na zamjeni fasadne bravarije, izradi termoizolacione fasade, horizontalnih i vertikalnih oluka, trotoara oko objekta škole, postavljanju keramike u prilaznom dijelu objekta i ulazu u Školu, instalacijama vodovoda i kanalizacije", kaže se u saopštenju.

Šehović je, navodi se, objasnio da će se u drugoj fazi raditi na uređenju preostalog dijela enterijera, prije svega podova, unutrašnje stolarije, kao i na rekonstrukciji toaleta.

"Radovi na područnom odjeljenju u Gornjoj Ržanici vrijedni su 25 000 eura, a trenutno se vrši zamjena vrata na učionicama, zbornici i školskom objektu, postavljanje horizontalnih i vertikalnih oluka duž objekta. Takođe, radi se na zamjeni vodovodnih i kanalizacionih cijevi, izradi termoizolacione fasade, rekonstrukciji dijela enterijera i rekonstrukciji toaleta. U drugoj fazi radiće se na zamjenjeni fasadne bravarije i izradi trotoara oko škole", naglasio je Šehović, kaže se u saopštenju.

On je, kako je saopšteno, istakao da je ovo samo još jedno od značajnih ulaganja ove Vlade u infrastrukturu obrazovnih ustanova na sjeveru zemlje.

"Vrijednost nedavno završenih i planiranih projekata iz oblasti obrazovanja u opštini Plav u posljednje tri godine iznosi oko 2 miliona eura. Neki od njih su: sportski tereni u Plavu vrijedni oko 250 000 eura, a spadaju u red najsavremenijih u Crnoj Gori, pri čemu treba pomenuti i terene u Gusinju vrijedne oko 300 000 eura, koji su rađeni sa Fondacijom Gusinje. Otvorena je nova škola u Vojnom selu vrijednosti 230 000 eura, a u planu je gradnja plavskog vrtića vrijednosti preko milion eura, kao i rekonstrukcija sale Srednje mješovite škole „Bećo Bašić“ vrijednosti oko 120 000 eura, koja je i centralna sportska sala u opštini Plav", podsjetio je Šehović.

Na ovaj način stvaramo bolje uslove za boravak i obrazovanje naših učenika, te će od naredne školske godine djecu ovih područnih odjeljenja dočekati daleko ljepši ambijent za učenje", zaključio je Šehović.

Bonus video: