Sve najbitnije - Crna Gora i koronavirus

U Crnoj Gori je do sada od koronavirusa umrlo osam osoba, a 322 je inficirano
2378 pregleda 0 komentar(a)
Podgorica, Foto: Boris Pejović
Podgorica, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 03.05.2020. 23:07h

Svjetska zdravstvena organizacija (SZO) proglasila je pandemiju koronavirusa u svijetu.

U Crnoj Gori je do sada od koronavirusa umrlo osam osoba, a 322 je inficirano.

Stupaju na snagu ublažene mjere
"Volonteri Crvenog krsta su uz pomoć resursa koje im je na raspolaganje stavila kompanija NTC Logistics obišli adrese svih 1410 penzionera sa najnižim primanjima i podijelili pakete pomoći", kaže se u saopštenju.
Gužve neće biti dozvoljene
Direktor "Morskog dobra" Predrag Jelušić najavio otvaranje kupališta, ali uz posebne mjere, pripremljene i olakšice za zakupce Kupališta na primorju mogla bi biti otvorena 18. maja, a Morsko dobro, u saradnji sa Institutom za javno zdravlje (IJZ), pripremiće set mjera kako bi gostima bila omogućena zdravstvena bezbjednost.
Vijesti.me | Sourcefabric
Snimci igara na Youtube platformi
" Kroz predstavu sa sjenkama možete s djetetom ispričati neku poznatu bajku ili basnu, a možete i podstaći djecu da sama osmisle priču i time ovu igru učine još kreativnijom i zanimljivijom", poručuje Jovana Papić, vaspitačica iz JPU "Dragan Kovačević" u Nikšiću
Vijesti.me | Sourcefabric

Koronavirus sa sobom je donio dosta nepoznanica a, iako svi imaju svoj doživljaj situacije, najčešća pitanja građana bila su kako se prenosi, da li je smrtonosan, da li će neko njihov drag da umre i kada će sve da prođe.

Specijalistkinja infektologije Klinike za infektologiju Kliničkog centra Crne Gore, dr Marija Nikolić, jedna je od ljekara koji su poslednje sedmice posvetili borbi protiv koronavirusa. Na Klinici na kojoj radi do sada su izliječili 35 ljudi incifiranih koronavirusom.

Kako se navodi u saopštenju, Marija Nikolić, rođena Podgoričanka, medicinu je studirala u Beogradu, da bi ljekarsku praksu sticala u Domu zdravlja u rodnom gradu, u Institutu za javno dravlje i Hitnoj pomoći na Cetinju. Kada je odlučivala o specijalizaciji izbor je pao na infektologiju
Vijesti.me | Sourcefabric

Od jučerašnjeg presjeka pa jutros do 8:00 sati, laboratorije Instituta za javno zdravlje završile su analizu 106 uzoraka među kojima nije bilo novih slučajeva koronavirusa.

Do sada se u Crnoj Gori od kovida-19 oporavilo 249 građana, pošto su se oporavila tri oboljela u Plavu i jedan u Budvi Od jučerašnjeg presjeka pa jutros do 8:00 sati, laboratorije Instituta za javno zdravlje završile su analizu 106 uzoraka među kojima nije bilo novih slučajeva koronavirusa.
Vijesti.me | Sourcefabric

Bonus video: