Konkurs za učenike osnovnih i srednjih škola povodom Mjeseca Evrope

„U kratkoj video formi, od minut i deset sekundi pokaži koje vrijednosti već dijeliš sa svojim vršnjacima iz EU i zašto si ti već dio Evrope!“, dodaje su u saopštenju
367 pregleda 0 komentar(a)
Konkurs ja sam Evropa, Foto: Eu4me
Konkurs ja sam Evropa, Foto: Eu4me

Generalni sekretarijat Vlade, u saradnji sa Ministarstvom prosvjete, raspisao je konkurs za učenike crnogorskih osnovnih i srednjih škola povodom obilježavanja Mjeseca Evrope.

Iz Generalnog sekretarijate Vlade su saopštili da će konkurs biti otvoren do 18. maja.

Navodi se da će se zainteresovanim osnovcima i srednjoškolcima omogućiti da u video formi pokažu zašto su oni već dio Evrope.

„U kratkoj video formi, od minut i deset sekundi pokaži koje vrijednosti već dijeliš sa svojim vršnjacima iz EU i zašto si ti već dio Evrope!“, dodaje su u saopštenju.

Pobjednici će biti proglašeni u okviru programa obilježavanja Mjeseca Evrope, dok će autori šest najboljih radova (po tri u kategorijama osnovci i srednjoškolci) biće nagrađeni laptopom, tabletom i pametnim satom.

Konkurs se realizuje u skladu sa Strategijom informisanja javnosti o pristupanju Crne Gore Evropskoj uniji 2019-2022, u okviru projekta EU4ME, koji finansira Evropska unija.

Bonus video: