Notarska komora: Od 4. maja radimo u punom kapacitetu

Oni su dodali da će se voditi računa o održavanju fizičke distance prilikom rada
453 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Notarska komora Crne Gore saopštila je da će od danas (04. maja) raditi u punom kapacitetu, s obzirom, kako su kazali, na "poboljšanje krizne situacije izazvane COVID-19 u zemlji, i ublažavanja mjera u pojedinim privrednim granama od strane Nacionalnog koordinacionog tijela za zarazne bolesti (NKT)".

"Napominjemo, da je obaveza svih notara da vode računa o svim propisanim mjerama NKT-a u cilju suzbijanja širenja virusa COVID-19, poštujući preporuke nadležnih institucija u pogledu higijenskih i siguronosnih mjera, a naročito obavljanje komunikacije, prije svega, putem e-maila, telefonskim putem i drugim sličnim sredstvima", navodi se u saopštenju Notarske komore Crne Gore.

Oni su dodali da će se voditi računa o održavanju fizičke distance prilikom rada.

"Kada je u pitanju neposredan rad sa strankama, kao i do sada u danima dežurstava notarskih kancelarija, vodiće se računa o održavanju socijalne distance između stranaka i notara i zaposlenih u notarskim kancelarijama, poštujući higijenu radnog prostora i ruku", saopštili su iz Notarske komore.

Pozivaju i stranke da vode računa o distanciranju.

"Takođe, stranke su dužne da se pridržavaju propisanih mjera (da obavezno nose maske i drže socijalnu distancu) o čemu postoji obavještenje na ulaznim vratima svih notarskih kancelarija. U nadi da ćemo svojim odgovornim pristupom dati doprinos daljem prevazilaženju ove teške situacije, tako što će notari biti na usluzi našim građanima, svim pravnim licima i državnim organima da ostvare svoje interese i da ne trpe posledice od ovog virusa", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: