Sve najbitnije - Crna Gora i koronavirus

U Crnoj Gori je do sada od koronavirusa umrlo osam osoba, a 324 su inficirane
4050 pregleda 0 komentar(a)
Detalj iz Podgorice, Foto: Savo Prelević
Detalj iz Podgorice, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 05.05.2020. 22:00h

Svjetska zdravstvena organizacija (SZO) proglasila je pandemiju koronavirusa u svijetu.

U Crnoj Gori je do sada od koronavirusa umrlo osam osoba, a 324 su inficirane.

PPF Groupa, vlasnik Telenor Crna Gora donirala je crnogorskom zdravstvenom sistemu 20.000 zaštitnih maski, vrijednih 100.000 eura.
"Nacionalni koordinacioni tim zahvaljuje na značajnoj donaciji i na iskazanoj visokoj društvenoj odgovornosti", saopšteno je iz NKT.

Kompanija Huawei Technologies donirala je Nacionalnom koordinacionom tijelu za zarazne bolesti Vlade Crne Gore 30.000 zaštitnih maski.

Donacija je juče isporučena, a o daljoj raspodjeli staraće se NKT, u skladu sa ugovorom o donaciji koji je zaključen sa našom kompanijom.

"Cilj donacije je da kao društveno odgovorna kompanija u ovom teškom vremenu damo doprinos Crnoj Gori u borbi protiv epidemije zarazne bolesti COVID-19", saopšteno je iz kompanije Huawei.

Preko 230 volontera, koji su danas angažovani širom Crne Gore u aktivnostima opštinskih organizacija Crvenog krsta na saniranju humanitarnih posljedica koronavirusa, dobili su pakete osvježenja od kompanije Mercator-CG, preko IDEA prodavnica.

autor: Crveni krst Crne Gore

Zaposleni u direktoratu Demokratske partije socijalista donirali su 8.000 eura Nacionalnom koordinacionom tijelu za zarazne bolesti u cilju daljeg ublažavanja posljedica izazvanih pandemijom virusa COVID-19.

"Ovo je još jedna u nizu akcija kojima naša partija nastoji da pomogne u ovoj izazovnoj situaciji koja je zadesila našu državu a koja je posljedica najveće globalne zdravstvene krize u prethodnim decenijama. Demokratska partija socijalista će nastaviti sa ovakvim i sličnim aktivnostima sve dok za tim bude bilo potrebe budući da nakon zdravstvenih sada su na redu ekonomski efekti za čije savladavanje nam je potrebno zajedništvo i solidarnost", navodi se u saopštenju DPS-a.

Bonus video: