Đukanović se zahvalio na međunarodnoj pomoći Azerbejdžana Crnoj Gori u borbi sa koronom

„Počasni konzul Crne Gore u Azerbejdžanu, biznismen Vugar Alijev donirao je pet hiljada medicinskih maski“, navodi se u saopštenju
1101 pregleda 1 komentar(a)
Milo Đukanović, Foto: Boris Pejović, Boris Pejović
Milo Đukanović, Foto: Boris Pejović, Boris Pejović

U Crnu Goru danas je stigla medicinska zaštitna oprema, koju je donirao Međunarodni Centar iz Azerbejdžana „Nizami Ganjavi“, saopšteno je iz Kabineta crnogorskog predsjednika Mila Đukanovića.

U pismu generalnog sekretara Rovšana Muradova navodi se da je 410 medicinskih maski tipa FFP2 i 50 komada zaštitne medicinske opreme, podrška u znak snažnog i kredibilnog partnerstva između Crne Gore i te organizacije.

Donacija je, kako je istakao, zahvalnosti za podršku koju Đukanović ima prema Centru Nizami Ganjavi, a koja je potvrđena i njegovim učešćem na 7. Globalnom Baku forumu.

„Nadamo se da će to biti mali korak ka daljem jačanju postojećih prijateljskih odnosa između Azerbejdžana i Crne Gore“, rekao je Muradova..

On je dodao da je ta organizacija mobilisala članove i partnere kako bi pomogli prijateljskim zemljama kao što je Crna Gora u borbi sa pandemijom COVID 19.

Ambasador Azerbejdžana u Crnoj Gori Eldar Hasanov, u pismu upućenom Kabinetu predsjednika, rekao je da su i na taj način državni organi, kompanije, nevladine organizacije i građani Azerbejdžana koji rade i posluju u Crnoj Gori uložili napore kako bi pomogli u saniranju posljedica izazvanih epidemijom i pokazali solidarnost sa crnogorskim narodom .

U prijateljskoj diplomatskoj komunikaciji Baku Hasanov je izrazio spremnost za dodatne donacije u skladu sa predlogom Crne Gore, ukoliko bude potrebe za tim.

Azerbejdžan je posredstvom Ambasade u Crnoj Gori i kompanija „Azmont Investments”, Diplomatske misije, Kulturno-ekonomskog centra i brojnih drugih, već donirala značajna finansijska sredstva i zaštitnu opremu Crnoj Gori u borbi protiv koronavirusa.

Kompanija „Azmont Investments” uplatila je Nacionalnom koordinacionom tijelu za zarazne bolesti 20 hiljada EUR, Diplomatska misija Azerbejdžana akreditovana u Crnoj Gori deset hiljada EUR i obezbijedila određeni broj paketa sa osnovnim životnim namjernicama za građane Podgorice i Tuzi.

„Počasni konzul Crne Gore u Azerbejdžanu, biznismen Vugar Alijev donirao je pet hiljada medicinskih maski“, navodi se u saopštenju.

Donacije su uputili i Kulturno-ekonomski centar Azerbejdžan-Crna Gora, na čelu sa direktorom Sejranom Mirzazadom, kao i biznismen Rasul Husejnli koji posluje u Crnoj Gori.

Bonus video: