PISALI MARKOVIĆU, HRAPOVIĆU I RADUNOVIĆU

Samostalni sindikat zdravstva Crne Gore traži trajno povećanje plata do 25 odsto

"Svjesni smo da su zdravstveni radnici ovih par mjeseci u borbi sa COVID - 19 iskazali i stručnost i hrabrost i nadasve energečnost u borbi u proriv virusa SARS-CoV-2", piše u saopštenju predsjednice Sindikata zdravstva Crne Gore Ljiljana Krivokapić.
5156 pregleda 6 komentar(a)
Ljiljana Krivokapić, Foto: Zoran Đurić, Zoran Đurić, Zoran Đurić
Ljiljana Krivokapić, Foto: Zoran Đurić, Zoran Đurić, Zoran Đurić

Samostalni sindikat zdravstva Crne Gore će uputiti zahtjev premijeru Dušku Markoviću, ministru zdravlja Kenanu Hrapoviću i ministru finansija Darku Radunoviću predlog da se zaposlenima u sistemu zdravstva trajno uveća zarada do 25 odsto.

"Svjesni smo da su zdravstveni radnici ovih par mjeseci u borbi sa COVID - 19 iskazali i stručnost i hrabrost i nadasve energečnost u borbi u proriv virusa SARS-CoV-2. Cijeneći komentare države i naroda u cjelini mišljenja smo da bi trebalo uvećanje u navedenom iznosu da dobijemo trajno", piše u saopštenju predsjednice Sindikata zdravstva Crne Gore Ljiljana Krivokapić.

Premijer Duško Marković 30. aprila saopštio je da je Vlada donijela odluku da aprilska zarada zaposlenima u zdravstvu i policiji bude uvećana za 15 odsto.

Preporučujemo za Vas