Simović: Značajan doprinos inspekcijskih službi u suzbijanju epidemije

Ublažavanje mjera zaštite od COVID-19 i ponovno pokretanje rada brojnih djelatnosti, predstavlja, kako se navodi, zahtjevan proces, a dosljedna implementacija i kontrola veliki izazov sa epidemiološkog stanovišta
644 pregleda 1 komentar(a)
Sa sastanka, Foto: Saša Matić
Sa sastanka, Foto: Saša Matić
Ažurirano: 06.05.2020. 15:24h

Inspekcijske službe značajno su doprinijele ukupnim naporima za suzbijanje epidemije COVID-19, ocijenio je predsjednik Nacionalnog koordinacionog tijela (NKT) za zarazne bolesti Milutin Simović na sastanku sa rukovodiocima inspekcijskih organa.

Ublažavanje mjera zaštite od COVID-19 i ponovno pokretanje rada brojnih djelatnosti, predstavlja, kako se navodi, zahtjevan proces, a dosljedna implementacija i kontrola veliki izazov sa epidemiološkog stanovišta.

"Zbog ovakvog stava struke organizovan je i sastanak sa rukovodiocima inspekcijskih organa, na kojem se raspravljalo o brojnim organizacionim, normativnim, tehničko-tehnološkim i drugim izazovima u kontroli primjene donesenih mjera, kako bi se na najbolji način odgovorilo sadašnjim i budućim izazovima", kaže se u saopštenju.

Predsjednik NKT Simović je ukazao na značaj savjetodavne i preventivne uloge inspekcijskih organa u kontroli primjene mjera i značaj daljeg odgovornog odnosa i građana i potrošača, očekujući da poslodavci budu primjer iskazane odgovornosti – prema zaposlenima i potrošačima.

„Dosadašnji rezultati i iskazana posvećenost, najbolja su garancija da ćemo u i narednom periodu efikasno odgovoriti potrebama koje su pred nama“, kazao je Simović.

Sastanku su prisustvovale ministarke ekonomije i javne uprave Dragica Sekulić i Suzana Pribilović i direktor Uprave za inspekcijske poslove Alija Košuta.

Bonus video: