Misija OEBS-a u Crnoj Gori podržala Vijesti tehničkom opremom

Iz ove međunarodne organizacije materijalna pomoć je, takođe, planirana za Nacionalni Javni servis – Radio Televiziju Crne Gore (RTCG), kao i druge medijske kuće u Crnoj Gori
928 pregleda 0 komentar(a)
Menadžer Programa za medije u Misiji OEBS-a u Crnoj Gori, Daniel Blank, predaje tehničku opremu predstavniku "Vijesti" Luki Đukiću, Foto: OEBS
Menadžer Programa za medije u Misiji OEBS-a u Crnoj Gori, Daniel Blank, predaje tehničku opremu predstavniku "Vijesti" Luki Đukiću, Foto: OEBS

U cilju podrške procesu modernizacije nekoliko medijskih kuća u Crnoj Gori, Misija OEBS-a u Crnoj Gori je 6. maja 2020. godine u Podgorici dostavila deset novih desktop računara medijskoj kući Vijesti, saopšteno je iz OEBS-a.

Iz ove međunarodne organizacije materijalna pomoć je, takođe, planirana za Nacionalni Javni servis – Radio Televiziju Crne Gore (RTCG), kao i druge medijske kuće u Crnoj Gori.

„Obezbjeđivanje tehničke opreme dodatno poboljšava novinarske vještine i učinke. Ovaj pristup je u skladu sa identifikovanim potrebama medijskih kuća kada su u pitanju obuke, i u skladu je sa dugoročnom strategijom Misije za podršku slobodnim, nezavisnim i pluralističkim medijima u Crnoj Gori “, izjavila je šefica Misije OEBS-a u Crnoj Gori Maryse Daviet.

Iz OEBS-a su izrazili zahvalnost izvršnoj direktorici Vijesti Marijani Bojanić na saradnji, posebno, kako su istakli, u identifikovanju trenutnih potreba za obukama i podršci organizovanju treninga za zaposlene.

"Misija podržava programe za unaprjeđenje sposobnosti novinara da koriste savremenu tehničku opremu, što je posebno važno u novom radnom okruženju samoizolacije, kao rezultatu trenutne pandemije", saopšteno je iz OEBS-a.

Tehničku opremu je, u ime Misije, predao menadžer Misijinog Programa za medije, Daniel Blank.

Bonus video: