ETF predispitne provjere znanja organizovaće u amfiteatrima uz poštovanje mjera

“Vanredna situacija zahtijeva vanredne mjere i puno međusobno razumijevanje i povjerenje svih nas uključenih u nastavni proces“, kazao je prodekan ETF
1147 pregleda 6 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Univerzitet Crne Gore
Ilustracija, Foto: Univerzitet Crne Gore

Elektrotehnički fakultet (ETF) organizovaće predispitne provjere znanja i završnih ispita u amfiteatrima, tako da bude sačuvano zdravlje studenata i nastavnog osoblja, ali i očuvana regularnost ispita i validnost ocjena, kazao je dekan tog fakulteta Saša Mujović.

On je kazao da će se predispitne provjere znanja i završni ispiti biti organizovani u amfiteatrima i računarskim salama Fakulteta, prema daljim instrukcijama koje budu dobili od rukovodstva Univerziteta Crne Gore (UCG).

„Očekujemo da kapaciteti prostornih resursa kojima raspolažemo budu umanjeni prilikom polaganja, što će iziskivati dodatne napore nastavnog osoblja i organizovanje polaganja u više grupa”, kazao je Mujović.

Prema njegovim riječima, takav način provjere znanja, će dovesti do produžetka ispitnog roka i do polaganja u terminima koji nijesu optimalni za studente, kao što su kasni popodnevni sati ili dani vikenda.

“Vanredna situacija zahtijeva vanredne mjere i puno međusobno razumijevanje i povjerenje svih nas uključenih u nastavni proces“, kazao je Mujović

On je rekao da su za najveći broj predmeta na ETF, predispitne aktivnosti odložene za period nakon prestanka važenja privremenih mjera.

„Odlaganje je uslovljeno specifičnošću samih predmeta i naše stalne težnje da visok rejting ovog fakulteta bude očuvan, da ocjene koje dobiju studenti zaista korespondiraju sa nivoom znanja koje su usvojili”, rekao je Mujović.

Kako je naveo, ukoliko bude odstupanja na pojedinim predmetima, to neće biti urađeno na način da studenti budu dovedeni u nepovoljan položaj.

Prema riječima Mujovića, virtuelne učionice su najbolje što su mogli ponuditi u novonastalim okolnostima.

„Nastavni kadar ETF se pokazao spremnim za taj vid nastave i smatram da smo dostojno odgovorili izazovu. Lično bih konstatovao da predavanje iz virtuelnih učionica zahtijeva mnogo veći trud nego klasična predavanja”, naveo je on.

Mujović je rekao da će vrijeme pokazati da li su virtuelne učionice kvalitetan način usvajanja znanja kao uobičajni.

“Vrijeme je majstorsko rešeto i ono će vrlo brzo pokazati sve boljke ovakvog Sistema. Ono što je sigurno, ovo je bio maksimum u granicama mogućnosti, a studenti su veoma odgovorno pristupili svojim obavezama i posjećivali nastavu u broju koji nije odstupao od očekivanog u normalnim okolnostima“, zaključio je Mujović.