Opština Tivat: Bez problema sa vodom tokom sezone

“Razgovarano je i na temu tekućih projekata koji su u fazi realizacije na teritoriji opštine Tivat, za šta je Vlada Crne Gore obezbijedila nastavak radova na izgradnji dva rezervoara u Gradišnici. Investicija vrijedna 380.000 eura obezbijediće značajno poboljšano vodosnabdijevanja ovog dijela opštine. U cilju puštanja sistema u funkciju, Regionalni vodovod je spreman da isporuči i dodatne količine vode opštini Tivat“, naveli su iz Opštine
716 pregleda 0 komentar(a)
Jevrić i Kusovac na jučerašnjem sastanku, Foto: Opština Tivat
Jevrić i Kusovac na jučerašnjem sastanku, Foto: Opština Tivat

Opština Tivat je preduzela sve neophodne aktivnosti u dijelu pripreme predstojeće turističke sezone, zajedno sa JP Vodovod i kanalizacija, kako bi svi djelovi grada imali adekvatno vodosnabdijevanje, bez sezonskih poteškoća.

To je saopštio predsjednik Opštine Siniša Kusovac, na redovonom godišnjem sastanku sa predstavnicima javnih preduzeća Regionalni vodovod Crne Gore (RV) i Vodovod i kanalizacija DOO Tivat (ViK).

Jedna od tema jučerašnjeg sastanka je, kako je saopšteno iz lokalne uoprave, bila izgradnja i rekonstrukcija sistema vodosnabdijevanja opštine Tivat za šta je Regionalni vodovod pripremio značajan projekat u tehničko-tehnološkom smislu, „kako bi predstojeća turistička sezona u Tivtu protekla uz dovoljne količine vode visokog kvaliteta“.

“Razgovarano je i na temu tekućih projekata koji su u fazi realizacije na teritoriji opštine Tivat, za šta je Vlada Crne Gore obezbijedila nastavak radova na izgradnji dva rezervoara u Gradišnici. Investicija vrijedna 380.000 eura obezbijediće značajno poboljšano vodosnabdijevanja ovog dijela opštine. U cilju puštanja sistema u funkciju, Regionalni vodovod je spreman da isporuči i dodatne količine vode opštini Tivat“, naveli su iz Opštine.

Direktor Regionalnog vodovoda Goran Jevrić kazao je da će se opština Tivat uvezati sa opštinom Herceg Novi u dijelu radova koji se trenutno izvode na loakciji Seljanovo u dužini od još preostalih 110 metara. Sastanku su prisustvovali i glavna administratorka Opšine Tivat Marija Sijerković, sekretar za investicije, održivi razvoj i uređenje prostora Marko Petričević i direktor ViK Tivat Alen Krivokapić, te Aleksandar Cerović, saradnik direktora Regionalnog vodovoda.

Bonus video: