11. MAJ

Bošnjačka stranka čestitala Dan bošnjačke nacionalne zastave

Dan bošnjačke nacionalne zastave obilježava 11. maja, shodno odluci Bošnjačkog nacionalnog vijeća u Crnoj Gori i predstavlja nacionalni praznik Bošnjaka gdje god da žive, saopšteno iz BS
801 pregleda 1 komentar(a)
Bošnjačka zastava, Foto: Bošnjačka stranka
Bošnjačka zastava, Foto: Bošnjačka stranka

Bošnjačka stranka čestitala 11. maja – Dana bošnjačke nacionalne zastave.

Kako se navodi u saopštenju BS, ovo je jedan od najvećih nacionalnih praznika za Bošnjake u Crnoj Gori i svim državama u kojima oni žive.

"Uvažavajući ustavno uređenje Crne Gore kao građanske, multietničke i multikonfesionalne države, Bošnjačka stranka je svojim djelovanjem u prethodnih 14 godina svog postojanja dala veliki doprinos u pogledu afirmacije, promocije i poštovanja bošnjačke zastave u Crnoj Gori. U skladu sa Ustavom i zakonima Crne Gore, bošnjačka zastava danas zauzima mjesto u svim institucijama u opštinama gdje u značajnijem broju žive pripadnici bošnjačke zajednice. Poštujući tradiciju, istoriju i običaje, nacionalna bošnjačka zastava se vijori i prilikom kulturno-umjetničkih manifestacija, blagdana i porodičnih svečanosti", navodi se u saopštenju BS-a.

Dodaje se da se Dan bošnjačke nacionalne zastave obilježava 11. maja, shodno odluci Bošnjačkog nacionalnog vijeća u Crnoj Gori i predstavlja nacionalni praznik Bošnjaka gdje god da žive.

Preporučujemo za Vas