Tivat: Policija vršila dodatni pritisak, organizatori pronijeli mošti automobilom kroz grad

"Danas me je sramota, prije svega kao građanina Tivta i Crne Gore što mošti zaštitnika našeg grada koji su život svoj dali za Hrista, nismo dostojanstveno dočekali u našem gradu, kao što smo to radili 19 godina unazad", kazao je "Vijestima" sveštenik Backović
23190 pregleda 72 komentar(a)
Danas u Tivtu kod crkve Svetog Save, Foto: Siniša Luković
Danas u Tivtu kod crkve Svetog Save, Foto: Siniša Luković
Ažurirano: 10.05.2020. 20:08h

Policija je poslijepodne izvršila dodatni pritisak na organizatore manifestacije "U svjetlosti Hristovog vaskrsenja Bokelji Sv.Savi i prevlačkim mučenicima" da odustanu od uobičajenog nošenja moštiju prevlačkih mučenika kroz Tivat do crkve Svetog Save.

Prema riječima sveštenika Mijajla Backovića iz policije im je rečeno da se ne može dozvoliti nošenje moštiju uz pratnju naroda u litiji.

Nakon toga organizatori su pronijeli mošti automobilom kroz grad i blagoslovili ga.

Mošti su donešene u crkvu Svetog Save u kojoj je u održana večernja služba sa akatistom za zdravlje građana i blagoslov grada Tivta.

Tivat
Danas u Tivtu kod crkve Svetog Save(Foto: Siniša Luković)

Sveštenici i prisutni građani pridržavaju se mjera Nacionalnog koordinacionog tijela za zarazne bolesti (NKT) za vršenje vjerske službe, a sve ovo sa svih strana prate mnogi uniformisani i pripadnici tivatske policije u civilu.

Tivat
Danas u Tivtu kod crkve Svetog Save(Foto: Siniša Luković)

"Danas me je sramota, prije svega kao građanina Tivta i Crne Gore što mošti zaštitnika našeg grada koji su život svoj dali za Hrista, nismo dostojanstveno dočekali u našem gradu, kao što smo to radili 19 godina unazad", kazao je "Vijestima" sveštenik Backović.

Mošti će ostati u hramu Svetog Save tri dana, kako bi se dala šansa svim vjernicima koji to žele, da ih cjelivaju i poklone im se uz pridržavanje propisane fizičke distance i mjera NKT.

Bonus video: