NAJAVLJUJU KRIVIČNE PRIJAVE

Demokrate Jelušiću: Da li su otvorene diskoteke preseljene ispod hotela "Aleksandar"?

"Naime, na pomenutoj lokaciji, u blizini hotela "Aleksandar" u toku su vrlo aktivni građevinski radovi na privatnom zemljištu, a da prethodno te lokacije nisu u Planu privremenih objekata "Morskog dobra" predviđene kao diskoteke ili ugostiteljski objekti"
3447 pregleda 4 komentar(a)
Diskoteka na otvorenom, Budva, Foto: Vuk Lajović
Diskoteka na otvorenom, Budva, Foto: Vuk Lajović
Ažurirano: 11.05.2020. 15:19h

Budvanski odbor Demokratske Crne Gore uputio je otvoreno pitanje JP Morsko dobro i direktoru Predragu Jelušiću da odgovori da li su otvorene diskoteke koje su uklonjene na inicijativu Opštine sa šetališta kod Pošte, sada preseljene ispod hotela "Aleksandar".

Oni su upozorili da se na ovoj lokaciji intezivno izvode građevinski radovi, a da Planom privremenih objekata tu nisu predviđene diskoteke ni ugostiteljski objekti. 

"Jedno od najčešćih pitanja koje postavljaju građani ovih dana, adresiranih na predstavnike naše partije, jeste da li su se otvorene diskoteke koje su se skoro tri decenije nalazile u blizini Savičića potoka, a prethodne godine su se isključivo na inicijativu i prateći akciju Opštine Budva uklonile sa pomenute lokacije, sada izmjestile na lokaciju koja je 50 metara udaljena od hotela "Aleksandar" i "Slovenska plaža". To pitanje sada mi adresiramo na JP "Morsko dobro" i gospodina Predraga Jelušića, srećom nesuđenog ministra turizma. Kažemo srećom, jer je gospodin Jelušić aktivnim žmurenjem na betoniranje, otimanje i uzurpaciju prioblanog pojasa naše opštine, vršeći funkciju direktora JP "Morsko dobro" sebe kandidovao kao potencijalno veću opasnost po morsku obalu od dosadašnjih laureata, gospode Predraga Sekulića, Branimira Gvozdenovića i Pavla Radulovića", navodi se u saopštenju Demokrata.

Oni od Jelušića očekuju da i javnosti i njima odgovori na ovo vrlo značajno pitanje.

"Naime, na pomenutoj lokaciji, u blizini hotela "Aleksandar" u toku su vrlo aktivni građevinski radovi na privatnom zemljištu, a da prethodno te lokacije nisu u Planu privremenih objekata "Morskog dobra" predviđene kao diskoteke ili ugostiteljski objekti. Svi smo svjedoci radova na iskopima na zelenoj površini, betoniranju površine od preko 100 metara kvadratnih i pravljenju bazena, kao i dograđivanju postojećeg objekta i dogradnjom sprata, a sve to na parceli 2913/3 KO Budva, koji se u Planu privremenih objekata vodi pod brojevima 7.4. i 7.5. Uvidom u Plan došli smo do informacije da je na pomenutoj parceli predviđen zabavni park površine 100 metara kvadratnih (gotovi fabrički aparati postavljeni postojećoj podlozi) i kisok od šest metara kvadratnih. Oku objektivnog posmatrača način i obim u kom se izvode radovi na toj lokaciji liče na sve sem na zabavni park. Osim ukoliko u "Morskom dobru" nisu izdali UT uslove po kojima je moguće uraditi veliki gvozdeni most, visine dva metra, iznad bazena dubine pola metra i to je po njihovim kriterijumima park za zabavu. Ovim putem pozivamo i nadležnu građevinsko-urbanističku inspekciju i "Morsko dobro" da posjete predmetnu lokaciju i obavijeste javnost o čemu se zapravo tamo radi", naglašavaju Demokrate.

Dodaju da je "prosto nevjerovatno da se visoki turizam, privređivanje našeg najznačajnijeg hotelskog preduzeća i sama turistička ponuda podređuju nečijim ličnim apetitima i najnižoj vrsti ponude".

"Konačno, od odgovora prozvanih, ali i od toga kakva će se vrsta djelatnosti obavljati u toku ljeta, zavisi i to da li ćemo protiv odgovornih, počev od gospodina Jelušića, ali i vršioca dužnosti ministra održivog razvoja i turizma, gospodina Duška Markovića podnijeti krivične prijave za zloupotrebu službenog položaja. Posebno iz razloga što će se po ko za koji put dokazati da oni ne poštuju ni svoje zakone i planove. Ovaj način ophođenja gospodina Jelušića govori vrlo jasno građanima Budve da se način postupanja DPS-a ni za milimetar nije promjenio od vremena vladavine Svetozara Marovića i suvišno je više i pominjati da je OO DPS Budva samo obična lutka u rukama centrale u Podgorici", zaključuju Demokrate.