Hrapović: Nemjerljiv doprinos medicinskih sestara

"Medicinske, sestre, tehničari i babice neodvojivi su dio uspjeha zdravstvenog sistema u svim okolnostima, a danas kada sa ponosom ističemo uspjeh crnogorskog zdravstva u borbi protiv COVID19, s posebnom pažnjom kao društvo moramo naglasiti Vaš učinak“, kazao je Hrapović
555 pregleda 2 komentar(a)
Hrapović
Hrapović

Medicinske sestre, tehničari i babice neodvojivi su dio uspjeha zdravstvenog sistema u svim okolnostima, a njihov doprinos rezultatima u borbi protiv koronavirusa je nemjerljiv, kazao je ministar zdravlja Kenan Hrapović.

On je povodom Međunarodnog dana sestrinstva naveo da su posvećenost i žrtva medicinskih sestara, tehničara i babica ponos države, a njihov odnos prema profesiji primjer za buduće generacije.

"Medicinske, sestre, tehničari i babice neodvojivi su dio uspjeha zdravstvenog sistema u svim okolnostima, a danas kada sa ponosom ističemo uspjeh crnogorskog zdravstva u borbi protiv COVID19, s posebnom pažnjom kao društvo moramo naglasiti Vaš učinak“, kazao je Hrapović.

On je kazao da su danas okolnosti za obilježavanje dana sestrinstva izmijenjene.

"Nijeste u prilici da na uobičajen način proslavite svoj dan. Vi ste i danas na radnim mjestima, čvrsto riješeni da istrajete u svom pozivu, posvećeni životu i zdravlju svih nas", dodao je Hrapović.

Kako je naveo, obaveza države mora sada i uvijek biti posebna briga o statusu medicinskih sestara, babica i tehničara, njihovom obrazovanju i uslovima u kojima rade.

„S čvrstim obećanjem da ću nastaviti da zastupam interese Vaše profesije, čestitam Vam Međunarodni dan sestrinstva", rekao je Hrapović.

Bonus video: