U CILJU SPREČAVANJA PRENOŠENJA KORONAVIRUSA

Opština Tivat donirala NKT-u oko 21 hiljadu eura

Opština Tivat, kako su naveli, nema evidenciju o donacijama službenika koji su finansijsku podršku i lično uplatili NKT-u, "a koji zasigurno nije mali broj“
909 pregleda 1 komentar(a)
Tivat, Foto: Anton Marković, Anton Marković
Tivat, Foto: Anton Marković, Anton Marković

Opština Tivat donirala je Nacionalnom koordinacionom tijelu za borbu protiv zaraze (NKT) ukupno 21.134,15 eura u cilju suzbijanja i sprečavanja prenošenja koronavirusa.

"Od tog iznosa, kao lokalna samouprava Opština Tivat je NKT-u uplatila 10.000 eura, a značajan doprinos dali su i zaposleni u Opštini i javnim ustanovama. Donacijama od ličnih zarada zaposlenih do sada je obezbijeđena podrška od 6.577 eura. Takođe, odbornici Skupštine Opštine Tivat su se odrekli odborničkih naknada u korist NKT, u ukupnom iznosu 4.557,15 eura", saopšteno je danas iz lokalne uprave.

Opština Tivat, kako su naveli, nema evidenciju o donacijama službenika koji su finansijsku podršku i lično uplatili NKT-u, "a koji zasigurno nije mali broj“.

"Vijesti“ su juče objavile da podaci o bruto zaradama lokalnih javnih funkcionera Tivta za mart koji su upravo objavljeni na sajtu lokalne uprave, ne pokazuju da su oni izdvajali novac od svojih plata za taj mjesec za borbu protiv koronavirirusa. Prema tim podacima, skoro niko od tivatskih javnih funkcionera u martu kada je izbila kriza sa koronavirusom u Crnoj Gori a Vlada pozvala na štednju i obustavu isplata varijabli i drugih dodataka na zarade zaposlenih u državnoj i lokalnoj upravi, nije primio manju bruto platu nego u prethodnim mjesecima, a nekima je ona čak i povećana.

Iz lokalne uprave juče su poručili da "kada je u pitanju epidemiološka situacija, Opština Tivat je odgovorno, organizovano i profesionalno svim radnjama, mjerama i postupcima doprinijela uspješnoj realizaciji i sprovođenju mjera iz naredbi NKT što je najvažniji doprinos suzbijanju širenja infekcije koronavirousom.“

Preporučujemo za Vas