Tivat: Volonterski tim i Kol centar prestaju sa radom u petak

"Od petka, broj Kol centra 069351251 više neće biti u funkciji ali će za eventualne upite i zahtjeve i dalje, 24 časa, biti u funkciji broj Službe zaštite i spašavanja (SZS) 032 671 318"
324 pregleda 0 komentar(a)
Detalj sa sastanka, Foto: Opština Tivat
Detalj sa sastanka, Foto: Opština Tivat
Ažurirano: 12.05.2020. 15:21h

Volonterski tim Opštinskog tima za zaštitu i spašavanje (OTZS) Opštine Tivat i Kol centar prestaće sa radom u petak, 15. maja - odlučio je OTZS na jučerašnjem sastanku kojim je predsjedavao gradonačelnik dr Siniša Kusovac.

Od petka, broj Kol centra 069 351 251 više neće biti u funkciji ali će za eventualne upite i zahtjeve i dalje, 24 časa, biti u funkciji broj Službe zaštite i spašavanja (SZS) 032 671 318.

Na sastanku OTZS je razmatrana primjena mjera ublažavanja koje su naredbama Nacionalnog koordinacionog tijela (NKT) nastupile od 4. i 11. maja.

“U prethodnom periodu Opština Tivat je odgovorno, organizovano i profesionalno bila posvećena zaštiti zdravlja građana, i svim radnjama, mjerama i postupcima je doprinijela realizaciji i sprovođenju mjera iz naredbi NKT. Mjere popuštanja u Tivtu se takođe realizuju u skladu sa smjernicama NKT“, istakao je Kusovac.

Na teritoriji Tivta trenutno su u izolaciji 32 lica, od čega je 16 osoblje sa plovila. Dr Admir Šabanović, epidemiolog u Epidemiološkoj službi Doma zdravlja Tivat očekuje postepeno uspostavljanje rada javnih i privatnih zdravstvenih ustanova u Tivtu. On je naveo da će, shodno normalizaciji rada medicinskih ustanova, prije svakog zakazanog specijalističkog pregleda, biti neophodno uraditi test na COVID-19. Testiranje neće biti potrebno u slučaju odlaska kod izabranog ljekara.

"U protekla dva mjeseca, na zaštiti stanovništva obezbijeđena je puna koordinacija i umrežavanje svih organa i službi, javnih preduzeća i ustanova, tokom 24 časa" konstatovali su čkanovi OTZS-a.

Načelnik Odjeljenja bezbjednosti Tivat Dragan Kontić je naglasio korektno poštovanje mjera u vjerskim objektima.

“Bilo je nekih situacija tokom prethodnih vjerskih praznika kada je MUP preventivno izdao upozorenja na poštovanje mjera. Danas se obilježava veliki vjerski praznik i sve je proteklo vrlo korektno. U prethodnom periodu, MUP je, zbog nepoštovanja mjera u međugradskom saobraćaju, sproveo 15 lica koji su građani drugih opština. Od juče su i te mjere popustile jer je dozvoljen saobraćaj u okviru primorskog regiona.”- rekao je Kontić.

Načelnik Komunalne policije Novak Leković je istakao da su odlični rezultati u Tivtu tokom epidemiološke situacije postignuti zahvaljujući sadejstvu svih službi i organa, te radu OTZS. On je podsjetio da će, u susret predstojećoj turističkoj sezoni, na snazi će biti i popuštanje mjera u dijelu otvaranja plaža i izletišta, pa će u tom pravcu aktivnost Komunalne policije biti još veća i primijenjeno uputstvo NKT.

Načelnik Službe zaštite i spašavanja Zoran Barbić je istakao potrebu dodatnog snabdijevanja rukavicama kao obaveznom opremom i mjerom koja je na snazi u svim opštinskim službama, institucijama i ustanovama koji imaju neposredan kontakt sa građanima- stoji u saopštenju Opštine Tivat.

Bonus video: