URA: Da li je tenderom RTCG zloupotrijebio 150.000 eura novca građana?

"I onako opravdano nezadovoljni građani Crne Gore uređivačkom politikom javnog servisa koja se kreira u kancelarijama DPS-a zaslužuju odgovor između ostalog i kako se troše njihove pare koje iz budžeta svake godine idu RTCG-u i to u pozamašnim iznosima"
891 pregleda 6 komentar(a)
Ilustracija
Ilustracija

Građanskog pokreta URA saopštio je da sumnja da je aktuelno rukovodstvo RTCG-a na čelu sa Božidarom Šundićem zloupotrijebilo 150.000 eura od novca građana Crne Gore.

Iz ove partije pojašnjavaju da je potrošnja lož ulja za zagrijavanje zgrade RTCG-a po tenderu za 2020. godinu porasla sa 95.000 eura iz 2019. godine na 248.000 eura u tekućoj što je, kako smatraju, enorman i neobjašnjiv porast.

Navode da je Savjet RTCG-a dobio na razmatranje ugovor između generalnog direktora RTCG-a Božidara Šundića i dobavljača lož ulja firme "Montenegro bonus".

"Savjet RTCG-a tražio je pojašnjenje za rapidan skok izdvajanja troškova povodom ove stavke u tekućoj godini da bi dobio krajnje komično objašnjenje. Nadležni u RTCG su pojasnili veću potrošnju lož ulja u ovoj godini zbog zamjene tehnologije. Tako je po njihovim riječima stara tehnologija emitovala određenu količinu toplote pa su se zaposleni grijali posredstvom toga, dok sada nova HD tehnologija ne emituje toplotu pa postoji veća potreba za grijanjem. Dakle, presmiješno obrazloženje koje nije vrijedno ozbiljnog komentara“, navode iz Građanskog pokreta URA.

Ugovor potpisan između RTCG i Montenegro bonusa
Ugovor potpisan između RTCG i Montenegro bonusa(Foto: Građanski pokret URA)

Zahtijevaju od rukovodstva RTCG-a na čelu sa Šundićem da objasne javnosti na racionalan i smislen način šta je uzrok veće potrošnje lož ulja za oko 150. 000 eura u odnosu na prethodnu godinu i enormno veću potrošnju u odnosu na 2017. i 2016. godinu.

"I onako opravdano nezadovoljni građani Crne Gore uređivačkom politikom javnog servisa koja se kreira u kancelarijama DPS-a zaslužuju odgovor između ostalog i kako se troše njihove pare koje iz budžeta svake godine idu RTCG-u i to u pozamašnim iznosima", zaključuju iz ove partije.

Bonus video: