Radnicima preduzeća "Vodovod i kanalizacija" Podgorica uručeni ključevi stanova

"Glavni grad je pokazao da brine o svojim zapošljenima, u konkretnom slučaju kroz ustupanje parcele i oslobađanje investitora obaveze plaćanja naknade za komunalno opremanje koje je Glavni grad podržao sa 1.200.000 eura", saopštio je Vuković
1838 pregleda 3 komentar(a)
Zgrada u kojoj su stanove dobili zaposleni u preduzeću "Vodovod i kanalizacija" Podgorica, Foto: Glavni grad
Zgrada u kojoj su stanove dobili zaposleni u preduzeću "Vodovod i kanalizacija" Podgorica, Foto: Glavni grad

Radnicima preduzeća "Vodovod i kanalizacija" Podgorica, za njih 82, danas su uručeni ključevi stanova.

Kako je saopšteno iz Glavnog grada, radnici su pod povoljnim uslovima riješili stambeno pitanje.

"Zahvaljujući partnerstvu Glavnog grada i privrednog društva Vodovod i kanalizacija, danas predajemo na upotrebu ovaj moderni objekat kolektivnog stanovanja i na taj način 82 familije naših kolega iz ovog privrednog društva će riješiti stambeno pitanje po izuzetno povoljnim uslovima”, rekao je gradonačelnik Glavnog grada Ivan Vuković.

Dodao je da je investicija ukupno premašila tri miliona eura i da su svi radovi izvedeni u za to predviđenom roku.

"Glavni grad je pokazao da brine o svojim zapošljenima, u konkretnom slučaju kroz ustupanje parcele i oslobađanje investitora obaveze plaćanja naknade za komunalno opremanje koje je Glavni grad podržao sa 1.200.000 eura", saopštio je Vuković.

On je istakao da gradska uprava na ovaj način želi da se zahvali "na kvalitetnom i predanom radu svojim zapošljenima".

stanovi Vodovod Podgorica
Sa svečanosti(Foto: Glavni grad)

Direktor preduzeća "Vodovod i kanalizacija", Filip Magrid naveo je da je objekat urađen u roku i po standardima kvaliteta.

"Preduzeli smo i druge aktivnosti iz svog domena i sa 150.000 eura finansirali dodatne prateće poslove kako bi cijena kvadrata za zapošljene bila što povoljnija, a koja iznosi 606 eura i znatno je niža od tržišne cijene stanova u Podgorioci", saopštio je Makrid.

Iz Glavnog grada je navedeno da su poštujući mjere i preporuke Nacionalnog koordinacionog tima koje su nasnazi, pet zaposlenih u preduzeću "Vodovod i kanalizacija", od ukupno 82 dobitnika prisustvovali događaju.

Bonus video: