Pošta organizuje takmičenje za najljepše pismo

Učesnici su obavezni, uz svoje pismo, dostaviti: ime i prezime, datum rođenja, adresu stanovanja, naziv i adresu škole, ime predmetnog nastavnika, razred koji pohađaju i broj riječi u pismu. Uz pismo napisano rukom, poželjno je dostaviti i tekst otkucan na računaru
1086 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 13.05.2020. 15:55h

Pošta Crne Gore organizuje u saradnji s Ministarstvom prosvjete, organizujtakmičenje za najljepše pismo, koje počinje danas. Ovogodišnja tema Takmičenja je „Napiši odraslima pismo o svijetu u kojem živimo“.

Pravo učešća na Takmičenju imaju učenici osnovnih škola u Crnoj Gori, odnosno djeca do 15 godina, pojasnili su iz Pošte.

Konkurs
Konkurs(Foto: Pošta CG)

"Rad treba biti napisan u formi pisma i sadržati sve elemente pisma (adresu primaoca, oslovljavanje, sadržaj, pozdrav, adresu pošiljaoca, potpis pošiljaoca). Sastav mora biti neobjavljivan, autor pisma mora se pridržavati teme, a pismo treba da sadrži do 1000 riječi. Rad može sadržati i ilustraciju", kaže se u saopštenju.

Učesnici su, kako saopštavaju, obavezni, uz svoje pismo, dostaviti: ime i prezime, datum rođenja, adresu stanovanja, naziv i adresu škole, ime predmetnog nastavnika, razred koji pohađaju i broj riječi u pismu. Uz pismo napisano rukom, poželjno je dostaviti i tekst otkucan na računaru.

"Prema pravilima Takmičenja, osnovne škole na teritoriji Crne Gore do 14. juna Pošti treba da dostave po tri najbolja rada na školskom nivou. Imajući u vidu specifične okolnosti u kojima se organizuje ovogodišnje Takmičenje, Pošta Crne Gore će ove godine prihvatati i radove koje učenici pošalju individualno. Svi pristigli radovi biće proslijeđeni Komisiji Ministarstva prosvjete koja će odabrati četiri najbolja rada i šest koji zaslužuju posebnu pohvalu" kaže se u saopštenju.

"Takmičenje će biti završeno 14. juna 2020. godine do kada je potrebno poslati pisma na adresu: Pošta Crne Gore, Za literarni konkurs, Ulica slobode br. 1,81000 Podgorica", pojasnili su oni.

Pošta Crne Gore je, kako su saopštili, za autore četiri najbolja pisma pripremila vrijedne nagrade: laptop, foto aparat, mobilni telefon i biciklo. Svim nagrađenim i pohvaljenim autorima i njihovim mentorima Pošta daruje jednodnevni izlet.

"Nacionalno Takmičenje segment je Međunarodnog takmičenja koje realizuje Svjetski poštanski savez. Najljepše pismo na nacionalnom nivou Pošta Crne Gore prosljeđuje na Međunarodno takmičenje Svjetskom poštanskom savezu", zaključili su oni.

Bonus video: