Bajčetić: Savjet za mlade nije se sastajao

Skupština 11. marta 2016. godine donijela rješenje o osnivanju Savjeta za pitanja mladih, te imenovano devet članova
134 pregleda 0 komentar(a)
Nikola Bajčetić, Foto: Savo Prelević
Nikola Bajčetić, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 15.02.2018. 18:26h

Članovi Savjeta za pitanja mladih Glavnog grada, koji je osnovan u martu 2016. godine se za skoro dvije godine, nisu nijednom sastali, saopštio je odbornik Demokratskog fronta u Skupštini Glavnog grada Nikola Bajčetić.

Bajčetić podsjeća da je gradska Skupština 11. marta 2016. godine donijela rješenje o obrazovanju Savjeta za pitanja mladih Glavnog grada, te da je imenovano devet članova Savjeta, među kojima se nalazi i Bajčetić.

„Prema informacijama koje su meni dostupne kao članu Savjeta, obavještavam javnost da se Savjet do sada nije nijednom sastao, kao i to da su rad i aktivnosti ovog Savjeta nepoznate, dok na sajtu Glavnog grada, u dijelu „radna tijela“ gdje se navode ostali savjeti, ovaj Savjet ni ne postoji“, napominje Bajčetić.

Ističe da bi rad Savjeta morao biti javan, kao i da se javnost rada Savjeta, između ostalog, obezbjeđuje objavljivanjem godišnjeg izvještaja o radu što je u skladu sa Statutom Glavnog grada.

Dodaje da mandat Savjeta za pitanja mladih traje dvije godine, te da se član Savjeta ne može ponovo imenovati.

„Iz ovoga se može zaključiti, da nama, kao članovima Savjeta, mandat ističe u martu narednog mjeseca, a nismo održali niti jednu sjednicu Savjeta, koliko sam ja informisan, jer tvrdim da nisam dobio poziv, ako je sjednica i bilo“, kazao je Bajčetić.

Za informacije o radi Savjeta Bajčetić se obraćao Sekretarijatu za rad, mlade i socijalno staranje, ali mu je saopšteno da „Savjet za pitanja mladih Glavnog grada... kao skupštinsko tijelo nije u ingerencijama ovog Sekretarijata“, kao i da nemaju informacije o njihovim aktivnostima.

Bajčetić ocjenjuje da je ovim rukovodstvo Glavnog grada pokazalo neozbiljnost te da je „dokaz da kompletno rukovodstvo na čelu sa gradonačelnikom Stijepovićem, nije bilo sposobno da odgovorno obavlja ni druge poslove“.

Bonus video: