Obradović: Zbog hapšenja i nasilja policije stidi se cijela Crna Gora

“Zato apelujem na razumno i odgovorno ponašanje kako nebismo dopustili ugrožavanje mira na prostoru Crne Gore. U istu svrhu, kao gest ponovnog uspostavljanja normalnosti, apelujem da se odmah oslobode episkop budimljansko-nikšićki Joanikije sa svim sveštenicima” – kazao je predsjednik SO Berane
3101 pregleda 4 komentar(a)
Novica Obradović, Foto: Demokrate
Novica Obradović, Foto: Demokrate

Predsjednik Skupštine opštine Berane Novica Obradović (Demokrate) najoštrije je osudio skorašnje hapšenje episkopa budimljansko-nikšićkog Joanikija sa sveštenstvom, kao i “prizore nasilja policije prema građanima kojima smo svjedočili protekle noći”.

“To su događaji kojih se cijela Crna Gora stidi. Građane Berana, ali i cijele Crne Gore, pozivam na mir kao što je to, prije mene, već učinilo sveštenstvo, uključujući i episkopa Joanikija koji je uhapšen” – rekao je Obradović.

On pozvao pripadnike policije na uzdržanost i razboritost “jer su nam hladne glave najpotrebnije u ovom period povišenih tenzija”.

“Zato apelujem na razumno i odgovorno ponašanje kako nebismo dopustili ugrožavanje mira na prostoru Crne Gore. U istu svrhu, kao gest ponovnog uspostavljanja normalnosti, apelujem da se odmah oslobode episkop budimljansko-nikšićki Joanikije sa svim sveštenicima” – kazao je predsjednik SO Berane.

Bonus video: