SDP: DF na sve spreman samo da dobije još jedan poslanički mandat

"Zbog građana svi treba da se vratimo ekonomsko-socijalnim temama u političkom životu naše zemlje, da svi zajedno tražimo najbolji način za pomoć ugroženim ljudima, a ne da se raspiruju najniže strasti", zaključeno je u saopštenju
3343 pregleda 32 komentar(a)
SDP, Foto: SDP, SDP
SDP, Foto: SDP, SDP

Socijaldemokratska partija najoštrije osuđuje jučerašnje pozive lidera Demokratskog fronta na građanske sukobe u Crnoj Gori, saopšili su oni.

"Naša zemlja je, zahvaljujući i mudrošću političkih lidera i vlasti i opozicije, tokom teških i opasnih perioda krajem devedesetih godina uspjela da izbjegne prelivanje ratnih sukoba koji su buktali na skoro svim državnim granicama", kaže se u saopštenju.

Kako su kazali, i u protekla dva mjeseca smo kao društvo položili test i uspjeli da sačuvamo jedni druge i uz pomoć neumornog rada hiljada ljudi spriječimo da se broj preminulih od korona virusa mjeri stotinama, kao u skoro svim zemljama okruženja.

"Sve ovo ne bi bilo moguće bez svijesti građana da smo jedni drugima najbliži i pored svih političkih, nacionalnih ili vjerskih razlika", kaže se u saopštenju.

Oni kažu da je DF na sve spreman samo da dobije još jedan poslanički mandat.

"Danas je građanski mir na ispitu zbog neodgovornih pojedinaca iz DF-a koji su izgleda spremni na sve samo da dobiju još jedan poslanički mandat. Nema tog mandata, gospodo iz DF-a, koji je vrijedan sramne objave krvavog djeteta čija je slika skinuta sa interneta i prikazana kao žrtva torture u Crnoj Gori", kaže se u saopštenju.

Oni su dodali da Crna Gora treba da se okrene borbi za očuvanje radnih mjesta i životnog standarda.

"Nijesu vaša tri ili četiri mandata i prihodi iz budžeta Crne Gore vrijedni pokušavanja destabilizacije naše države. Crna Gora danas poslije uspješno završene borbe sa koronavirusom, treba da se okrene borbi za očuvanje radnih mjesta i životnog standarda građana naše države. U tom pravcu je SDP pripremila i u skupštinsku proceduru predala nekoliko desetina predloga čijim bi se usvajanjem poboljšao životni standard stotina hiljada crnogorskih građana i ti predlozi su bili u fokusu javnosti i predstavnika političkih partija i iz vlasti i iz opozicije proteklih nedjelja", kaže se u saopštenju.

"Zbog građana svi treba da se vratimo ekonomsko-socijalnim temama u političkom životu naše zemlje, da svi zajedno tražimo najbolji način za pomoć ugroženim ljudima, a ne da se raspiruju najniže strasti", zaključeno je u saopštenju.

Bonus video: