Darmanović: Građani koji poštuju mjere nijesu dužni da trpe zbog organizatora i učesnika protesta

"Na granici smo da iskorijenimo koronavirus u Crnoj Gori, ali ovakvim nesavjesnim postupanjem, dovodi se u pitanje sve što je do sada učinjeno“, rekao je Darmanović
4500 pregleda 10 komentar(a)
Darmanović na sastanku, Foto: MVP
Darmanović na sastanku, Foto: MVP

Građani Crne Gore, koji se ponašaju odgovorno i poštuju propisane mjere, nijesu dužni da trpe i budu izloženi ozbiljnom zdravstvenom riziku zbog neodgovornog ponašanja organizatora i učesnika protestnih skupova, poručio je ministar vanjskih poslova Srđan Darmanović.

On je, kako je saopšteno iz Ministarstva vanjskih poslova, danas održao brifing sa ambasadorima zemalja članica Evropske unije (EU) i NATO i šefom Delegacije EU u Podgorici.

Darmanović je informisao diplomatski kor o situaciji izazvanoj pandemijom koronavirusa, prihvatanju nove metodologije u pregovorima sa EU, i o aktuelnim zbivanjima u vezi sa protestima u nekoliko crnogorskih gradova.

Srđan Darmanović, sastanak s ambasadorima
Sa sastanka(Foto: MVP)

On je, povodom aktuelnih dešavanja i masovnog kršenja mjera Nacionalnog koordinacionog tijela, naglasio da većina građana Crne Gore, koji se ponašaju odgovorno i poštuju propisane mjere, nije dužna da trpi i bude izložena ozbiljnom zdravstvenom riziku zbog, kako je naveo, neodgovornog ponašanja organizatora i učesnika protestnih skupova.

"Na granici smo da iskorijenimo koronavirus u Crnoj Gori, ali ovakvim nesavjesnim postupanjem, dovodi se u pitanje sve što je do sada učinjeno“, rekao je Darmanović.

On je kazao da su crnogorske institucije uspješno položile izazovan ispit, i da su pokazale koherentnost u postupcima, čime su spriječile širenje koronavirusa.

Darmanović je zahvalio ambasadorima na humanosti, solidarnosti, kao i na vrijednim donacijama koje su njihove države opredijelile Crnoj Gori.

On je kazao da je Vlada prihvatila novu metodologiju pregovora sa EU, „čime je dokazano da je za Crnu Goru prihvatljiv svaki model koji podrazumijeva vrednovanje individualnih zasluga“.

Na sastanku je, kako se navodi, razgovarano i o daljim koracima u borbi protiv koronavirusa, popuštanju mjera, otvaranju granica i turističkog prometa, kao i o jačanju saradnje na planu prevazilaženja ekonomskih poteškoća prouzrokovanih koronavirusom.

Bonus video: