Požari na više lokacija u Rožajama: Izgorjelo više objekata, gorjela i škola

Portal Rožaje today prenosi da gori u Dacićima, Crnči, Balotićima, Ćosovici, Bogajama, Kaluđerskom lazu, a da je u Seošnici izgorjela kuća
14024 pregleda 2 komentar(a)
Jedan od požara, Foto: Ferid Kujević
Jedan od požara, Foto: Ferid Kujević
Ažurirano: 16.05.2020. 01:25h

U vatrenoj stihiji koja od juče ujutro bukti na više lokacija u Rožajama, izgorjelo je nekoliko stambenih i pomoćnih objekata, javljaju sagovornici "Vijesti" iz tog grada.

Kazali su da vatrena stihija prijeti da ugrozi i još neka domaćinstva.

Oni su kazali da je oko ponoći gorjela i škola u Dacićima.

Rožaje, vatrogasci
Vatrogasci na terenu(Foto: Jelena Jovanović)

Sagovornik "Vijesti, Ferid Kujević kazao je da je u Kaluđerskom Lazu, Bukelju i Dacićima izgorjelo nekoliko stambenih i pomoćnih objekata.

Kujević je kazao da vatra prijeti i Planinarskom domu u Gropama, na Hajli.

Portal Rožaje today prenosi da gori u Dacićima, Crnči, Balotićima, Ćosovici, Bogajama, Kaluđerskom lazu, a da je u Seošnici izgorjela kuća.

"Služba zaštite i spašavanja angažovala je sve svoje kapacitete ali ipak teško da mogu biti lokalizovani ti požari bez pomoći iz vazduha, odnosno bez pomoći air traktora MUP Grne Gore. Ostaje nam da se nadamo da će vjetar malo stati i da će usporiti širenje požara. Cilj nam je da raspoloživim sredstvima prije svega sačuvamo ljudske živote, a zatim i njihovu imovinu. Mislim da su danas naši operativci Službe zaštite i spašavanja učinili veliki napor, mislim da su oni današnji heroji" kazao je za taj portal predsjednik Opštine Rahman Husović.

Bonus video: