Glavni grad prodao 1.000 m2 za 340.000 eura

Prodajom su obuhvaćene dvije parcele na potezu Trg Božane Vučinić, površine 364 i 802 metra kvadratna, koja su bili svojina Crne Gore
95 pregleda 0 komentar(a)
trg Božane Vučinić, Foto: Arhiva "Vijesti"
trg Božane Vučinić, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 15.02.2018. 12:35h

Glavni grad prodao je više od hiljadu kvadrata zemljišta na Trgu Božane Vučinić i time prihodovao nešto više od 340 hiljada eura.

Sredinom januara ove godine Glavni grad je zaključio ugovor o prodaji nepokretnosti sa kompanijom „Ljetopis Automotive“.

Prodajom su obuhvaćene dvije parcele na potezu Trg Božane Vučinić, površine 364 i 802 metra kvadratna, koja su bili svojina Crne Gore, a kojima je pravo raspolaganja imao Glavni grad.

Osnov za zaključenje ugovora je odluka koju je Skupština Glavnog grada donijela u decembru prošle godine.

„Pravo svojine na nepokretnostima... prenosi se radi dokompletiranja urbanističke parcele broj 53, u zahvatu DUP-a „Servisno - skladišna zona“ Izmjene i dopune, blok 13, a na osnovu Odluke o prenosu prava svojine na građevinskom zemljištu, radi dokompletiranja urbanističke parcele broj 53... donijete od Skupštine Glavnog grada Podgorica... 21. decembra 2017. godine“, navodi se u ugovoru.

Zemljište je prodato po cijeni od 292 eura po metru kvadratnom, što znači da je Glavni grad za ukupno 1166 metara kvadratnih dobio 340.472 eura.

U ugovoru o prodaji se navodi da je prodajna cijena, kao tržišna vrijednost, utvrđena Izvještajem o procjeni tržišne vrijednosti nepokretnosti-zemljišta koji je sačinila Komisije za procjenu vrijednosti građevinskog zemljišta i objekata u imovini Glavnog grad pri Direkciji za imovinu.

Bonus video: